Jakab Péter már megint dalra fakadt, hazug, bajszos Kövérről is énekelt

2022. március 3. – 17:44

Másolás

Vágólapra másolva

A Jobbik-elnöke Jakab Péter, aki az őszi ellenzéki előválasztásig az ellenzéki tábor egyik legvirálisabb politikusa és így a Lájkbajnokságok többszörös győztese volt a pirosarany-parizer dimenzión mozgó posztolási szokásainak hála, csütörtökön ismét megrengette az internetet.

Ezúttal – de nem először! – Zágráb Nándorral, pártja Pest megyei elnökével és képviselőjelöltjével adott elő énekes-gitáros produkciót, mintegy a hatvanas évek polbeatjének és a nyolcvanas évek tábortűz melletti dobozgitáros produkcióinak szerelemgyerekeként. A szöveg markáns volt, ahogy egy polbeathez illik, az előadásmód pedig, ahogy ezt a tábortüzek mellett is megszokhattuk (ld.: Paff, a bűűűűvös sárkááány) nélkülözte a képzett énekesekre jellemző unalmas manírt, a gitárzene akkordmeneteihez vagy ritmikájához való, de az igazi művészi lendületet megtörő kényszeres alkalmazkodást.

A végső produkció ez lett, nagy riszpekt, hogy bevállalták ritmikailag a „rabszolgatörvényből-hzugbajszoskövérből” párost, de hát oké, így jött ki a szótagszám, végül is legalább kijött, Bereményi Gézát bezzeg hol érdekelte a szótagszám, Cseh Tamás csűrhette-csavarta a hangokat, hogy dalként is megálljon az a szöveg (ld.: Ez egy levél / A borítékja kékes / A bélyeget tizenkilenc forintért vettem). Szóval jó szórakozást a kordokumentum-értékű dalhoz, amely felfejti azt is, hogyan jött létre az ellenzéki összefogás. (Szpojler: „szólt a nép: fogjatok össze!”; hát így.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!