A kínai elnök ebédlőasztalához képest Putyin kispályán játszik a tárgyalásain

2022. február 6. – 09:23

A kínai elnök ebédlőasztalához képest Putyin kispályán játszik a tárgyalásain

Másolás

Vágólapra másolva

Ha azt gondolta, hogy az az asztal nagy, amelyik mellett Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor tárgyalt néhány napja, óriási tévedésben van. Hszi Csin-ping kínai elnök vita nélkül az asztalok asztalát rántotta elő a gigantomán bútorverseny soros állomásán, amikor a pekingi olimpiát kihasználva fogadást adott szombat este állami vezetőknek..

Az Asztalra, amellyel azért bajok lehetnek, ha egy panelba kéne átköltözteni, vacsoraként akár egy kisebb országot is fel lehetne tálalni, és erre egyébként valószínűleg lenne is igény, hiszen az ujgurok miatt diplomáciai bojkottot hirdető országok helyett inkább olyanok foglaltak helyet, mint az éppen Ukrajnát hergelő Putyin, Mohammed bin Szalmán szaúd-arábiai trónörökös, akit az újságíró Dzsamál Haszogdzsi meggyilkolásával vádolnak, vagy a kazah elnök Kaszim-Zsomart Tokajev, aki januárban tüntetők közé lövetett, és több mint 200-an meg is haltak, míg úgymond az alkotmányos rendet védték.

Hszi Csin-ping asztalán van folyó és földje jó, ha kertészek észnél vannak, egész évben remek kirándulásokat lehetne rajta tenni. Persze a méretét a koronavírus is indokolhatja, gond nélkül lehet távolságot tartani a másiktól, ötmétereseket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!