„Hülye országok térképe” – avagy ha kíváncsi, hol vannak még jobbkormányos autók, monarchiák és hol nem használnak metrikus rendszert, segít az internet!

2022. február 6. – 09:30

Másolás

Vágólapra másolva

Éveken át a Facebook egyik térképbolond oldala, az I Fucking Love Maps volt nemcsak a kedvenc, hanem lényegében az egyetlen térképes szájt, amit követtem. De, Zuckerberg őszinte sajnálatára, a Facebook-Meta univerzum világa épp hanyatlóban van, miközben a fórumozás másodvirágzásba boruló reneszánszát éli – ezt lovagolja meg éppen a Reddit. Ahol, mint az bő egy éve kiderült, egy saját magára több millió degenerált gyülekezeteként hivatkozó társaság akár tőzsdei csodákat is tud csinálni, és ahol más degeneráltak gyülekezete megteremtette a mapporncirclejerk subredditet (alfórumot vagy aloldalt).

Amelyen még az I Fucking Love Maps oldalon találhatónál is agyamentebb térképet mutatják be, hogy valójában milyen a világ (vagy hogy milyen nem). Ezúttal egy térképre szedték össze, hogy

  • mely országokban van még jobbkormányos, tehát baloldali közlekedés (kék), amit a készítők egyszerűen az „út rossz oldalán közlekednek” megnevezéssel láttak el,
  • melyek monarchiák (zöld),
  • és melyek, amelyek nem a metrikus mértékrendszert használják (piros).
Térkép: Reddit
Térkép: Reddit

Majd, mint látható, ezeknek elkészítették a különböző metszeteit is: vannak, amelyek nem metrikus rendszert használnak és monarchiák (na jó, egy ilyen van, a citromsárga Kanada), amelyek monarchiák és baloldali a közlekedésük (világoskék), illetve van olyan is, amelyre mindhárom igaz (Nagy-Britannia).

A térképnek, amely akár hasznos is lehet annak, aki ellenállhatatlan vágyat érez, hogy mondjuk Malawiban autókázzon (erre nem kevesebb, mint 4000 kilométernyi aszfaltozott út biztosít kiváló lehetőséget a szertelen kalandok rajongóinak!), de a készítői motivációiban a trollfaktor minden bizonnyal meghaladta a szavannák úrvezetőinek szánt közszolgálati szellemet. Aki nem hiszi, azt eligazítja a térkép megnevezése: Stupid countries of the world – bizonyítva a Gyalog galopp örökzöldjét, miszerint hülye angolok, angol hülyék!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!