Hibáktól hemzseg a kormány egyik árstopos plakátja

2022. január 27. – 12:43

Másolás

Vágólapra másolva

Valószínűleg nincs olyan ember Magyarországon, aki ne hallott volna már arról, hogy a kormány február 1-jétől árstopot vezet be hat alapvetőnek nevezett élelmiszerre, például a kristálycukorra és a csirke far-hátra. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy az érintett termékek ára nem lehet magasabb a tavaly október 15-i árnál. A kereskedők emellett arra is kötelesek, hogy a kormány tájékoztató üzenetével kiplakátolják az üzletüket. Az ezt szabályozó rendeletet Rogán Antal jegyezte, erről itt írtunk bővebben.

A kormány még egy arculati kézikönyvet is közzétett, ami azt részletezi, hogy mekkorának kell lennie a plakáton lévő árstop logónak, és hogy mi a színkódja a kék háttérnek. A kormány honlapjára több méretben is felkerültek ezek a nyomtatható tájékoztatók.

A legnagyobb, A0-s (84,1 cm x 118,9 cm) méretű plakát több helyesírási hibát is tartalmaz. Nemcsak a központozás hiánya nehezíti a szöveg értelmezését, de néhol még betűk is hiányoznak a szavakból.

Az A0-s méretű nyomtatható tájékoztató – Forrás: kormany.hu/arstop
Az A0-s méretű nyomtatható tájékoztató – Forrás: kormany.hu/arstop

Az A3-as és A4-es méretű plakátokkal nincs ilyen jellegű probléma.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom