Közmédia 2022: A baloldal arra akarja kényszeríteni az embereket, hogy éhezzenek és fázzanak

2022. január 15. – 22:01

Másolás

Vágólapra másolva

A 444 vette észre, hogy ismét felejthetetlen élményben lehetett része azoknak, akik szombaton megtekintették a közmédiában a híresen tárgyilagos, és minden idegszálával kiegyensúlyozottságra törekvő külpolitikai szerkesztő, Bende Balázs műsorát, melynek címe nemes egyszerűséggel csak annyi:

„Világ”.

Foglalkoztak benne a szélsebesen terjedő omikronnal is, aztán az 5. perctől az atomenergiára és a földgázra terelődött a szó. Bende arról beszélt, az EU-ban nagy vita van arról, hogy az atomenergiát és a földgázt zöldnek minősítsék-e. A minősítés nagy hatással lesz majd arra, hogy mennyibe kerül az áram és a gáz – mondta. „Vagyis olcsón vagy drágán fogunk fűteni, már ha egyáltalán lesz mivel” – tette hozzá, amivel a TV-t mindentudó, szent orákulumként tisztelő idős rokonaimat biztosan halálra rémisztette.

A bejátszott anyagban hallhatunk arról is, hogy a baloldali-liberális-zöld német kormány „úgy növelné a családok rezsijét, és veszélyeztetné az energiaellátást, hogy álláspontja szakértők szerint környezetvédelmi szempontból sem védhető”.

Bende ezután kifejtette, hogy „azt kellene elsősorban megérteni a nagy zöld szájtépés közepette”, hogy ez az egész elsősorban nem zöld kérdés, hanem „kőkemény üzlet”. Szerinte az „atom- és földgázellenes lobbi távolról sem a környezetért aggódik”.

Megismerhettük álláspontját arról is, hogy a hanyatló Nyugaton „Putyin Oroszországától nem akarnak gázt venni, még akkor sem, ha megfagynak”. És itt tértünk át Magyarországra. „Mi nem fogunk fázni, atomunk van, és bővítjük is. Gáz is van, legalább 15 évre elég. Lesz bőven mindkettőből! Így maradhat a rezsicsökkentés, valamint az energiabiztonság. Sőt, élelmiszer árstop.” És ezután kezdődött a magyar baloldalról szóló része a monológnak:

„Persze a magyar baloldal nem véletlenül támadja mindet, hiszen nekik aztán semmit nem köszönhetünk mindebből. Így inkább arra szavaznak, sőt, arra kényszerítenének mindannyiunkat, hogy az ő politikai érdekeik miatt inkább éhezzünk és fázzunk, és azt is jó drágán! Ne hagyjuk!”

A műsort itt lehet megnézni, a nemzetet legszívesebben éhezésre kényszerítő baloldallal kapcsolatos rész az 5. perc után kezdődik.

Korábban írtunk arról, hogy egy a közmédia szerkesztőségi értekezletéről kiszivárgott hangfelvételen Bende Balázs, a szervezet külügyi kabinetjének vezetője egyebek mellett arról beszélt, hogy az intézményben nem az ellenzéki összefogást támogatják, és ennek megfelelő narratíva alapján kell az anyagokat elkészíteni, akinek pedig ez nem tetszik, az mondjon föl.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!