Nem látott még vicces sakkvideót? Pedig van ilyen

2022. január 2. – 08:11

Másolás

Vágólapra másolva

A lengyel vezetett, de mégis elvesztette a partiját, ettől igencsak maga alá került.

Az internet tele van egy-egy sportág vicces jeleneteinek a válogatásaival. Ha ilyenre gondolunk, bukdácsoló lovasok, a gátakba beleakadó futók, hatalmas helyzeteket elpuskázó labdarúgók jutnak talán inkább eszünkbe, sakkozók a legritkább esetekben. Ellenőriztem, azért ilyen videók is léteznek, de a jelenetek azért mérsékelten izgalmasak, sakkozók realizálják, hogy rossz helyre ültek le egy rapidversenyen, elromló sakkórák, ember-robot mérkőzés, nagyjából ez a kínálat.

Ám, mint azt az Rt.com cikke is bemutatja, most Pawel Teclaf, a 18 éves lengyel sakkmester produkált egy olyan jelentet, amely valóban gyorsan elterjedt az interneten.

Történt ugyanis, hogy miközben a legtöbb sportoló még a szilveszteri bulikból, vagy az ünnepi lakomákból rázza fel és rakja össze magát, Varsóban most rendezik a FIDE (vagyis a Nemzetközi Sakkszövetség) gyorssakk és villámsakk ágának világbajnokságát.

Előbbinél 15 perce van egy versenyzőnek a partira, igaz ez lépésenként 10 másodperc időjóváírással bővül, utóbbinál mindössze 3 perc a játékidő, és 2 másodperc a jóváírás. Teclaf az utóbbi szakágban jól kezdett, előnybe is került Tigran L Petroszján örmény nagymesterrel szemben (akinek ismerős lehet a neve, mert egy neves örmény származású szovjet sakkvilágbajnokot is így hívtak, de ők csak névrokonok), de a végjátékban Teclaf végül hátrányba került és elvesztette a meccset.

A drámai vereség előtt Teclaf hintázni kezdett a székével, majd felborult és eltűnt az asztal alatt. Később már maga is nevetve mesélte, hogy

„Nagyon dühös voltam, és közben egyszerűen elvesztettem az egyensúlyomat, és leestem. Az ellenfelem próbált segíteni, kezet nyújtott, hogy elkapjon, de elestem. Reggel a liftben láttam, hogy egy vendég a telefonját bámulja, majd engem. Aztán amikor a szobámba értem, kiderült, hogy milyen népszerű lettem a neten.

Végül a lengyel sakkozó elmesélte, hogy

"Szeretek hintázni a székemmel, de most estem el először"

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!