365 napot kellett várni az év legerősebb sajtóközleményére

2021. december 31. – 23:51

Másolás

Vágólapra másolva

Szokás ilyentájt mindenféle év legjei típusú cikkekben áttekinteni, milyen fontos vagy érdekes dolgok történtek az évben. A Telexen is gyártottunk ilyen tartalmakat, de az ilyesmi összeszedése melós tud lenni, mert egy évnyi termést kell hozzá átnyálazni. Na most az év sajtóközleményénél szerencsés helyzetben vagyunk, mert erre egyáltalán nincs szükség. December 31-én este 19:38-kor ugyanis megjelent az MTI Országos Sajtószolgálatában (OS) az Európai Baloldal – Magyarországi Munkáspárt 2006 közleménye, amelynek ez a legelső mondata:

„Egyszóval, a kommunisták mindenütt támogatnak a fennálló társadalmi és politikai állapotokkal szembeforduló minden forradalmi mozgalmat”

– és ennél már csak erősebb lesz.

A Munkáspárt 2006 az ország első számú munkáspártjából, a Thürmer Gyula-féle Munkáspártból vált ki – talán kitalálták – 2006-ban, Vajnai Attila vezetésével tevékenykedik. Attól a Munkáspárttól tolódott ezzel balra, amelyiknek az elnöke már 2004-ben is azzal igyekezett elhatárolni magát az MSZP-től, hogy ők a kommunisták, nem a szocialista párt, hiába vádolja ezzel utóbbit a Fidesz.

De inkább ide is tennénk teljes terjedelmében a közleményt, mert egyben a legjobb:

„Egyszóval, a kommunisták mindenütt támogatnak a fennálló társadalmi és politikai állapotokkal szembeforduló minden forradalmi mozgalmat.

Mindezekben a mozgalmakban a kommunisták a mozgalom alapvető kérdéseként a tulajdon kérdését helyezik előtérbe, függetlenül attól, hogy ez a kérdés többé vagy kevésbé fejlett formát öltött-e.

A kommunisták végül mindenütt az egész világ demokratikus pártjainak szövetkezésén és egyetértésén munkálkodnak.

A kommunisták nem titkolják nézeteiket és szándékaikat. Nyíltan kijelentik, hogy céljaik csakis minden eddigi társadalmi rend erőszakos megdöntésével érhetők el. Reszkessenek az uralkodó osztályok egy kommunista forradalomtól. A proletárok e forradalomban csak láncaikat veszíthetik. Cserébe egy egész világot nyerhetnek.

Világ proletárjai, egyesüljetek”

Van még egy kis idő éjfélig, de nem számítunk rá, hogy ennél bárki nagyobbat dobna már idén.

Az OS-ben egyébként öt közlemény jött ki szilveszter napján, a cikkünk megjelenéséig a Munkáspárt 2006-é az utolsó, de már előtte is erős volt a mezőny. Nézzük a megjelenés sorrendjében:

  • 10:28: a Magyar Alvás Szövetség ébredt a legkorábban.
  • 11:08: a Honfoglalás 2000 Egyesület közleményben kéri a kormányt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök látogatásakor „orosz rendőrök is vigyázzanak középületeinkre, a hidakra, a Nemzeti Bankra, stb. Ugyanis, a várható súlyos vereség miatt őrjöngő ellenzék károkat tehene épületeinkben, egyéb értékeinkben”, de megnyugtatnak mindenkit, hogy ezt ők maguk is kérni fogják Putyintól is. „1990-ben azt mondtuk ”ruszkik haza„ – most azt kérjük: ruszkik ide!” – zárul a szintén tökéletes közlemény.
  • 12:07: Csak a teljesség kedvéért kerül ide a Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság közleménye arról, hogy idén voltak 15 évesek, és erről egy ünnepi műsorral emlékeztek meg.
  • 18:06: A Mi Hazánk közleményben tiltakozik a honvédségi kötelező oltások ügyében. A maga nemében ez a legunalmasabb, hiszen a Mi Hazánk szinte minden héten tiltakozik valamilyen oltásos témában.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!