Völner aznap is elfogadhatott 2,5 millió forintot, amikor a nemzet szolgálatára esküdött fel

2021. december 14. – 15:53

Másolás

Vágólapra másolva

Azon a napon is elfogadhatott kenőpénzt Völner Pál, az igazságügyi tárca korábbi miniszterhelyettese, amikor Magyarország szolgálatára esküdött fel – szúrta ki a 444.

A vádirat szerint Völner 2018. május 22-én félmillió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől. Ironikus módon a miniszterhelyettes épp ezen a napon esküdött fel „Magyarország és a nemzet szolgálatára”, legalábbis a Facebook-bejegyzése szerint.

Az ügyészségi irat szerint Schadl nem kizárólag konkrét ügyekben nyújtott segítségéért fizetett, hanem folyamatos rendelkezésre állása érdekében, lényegében fizetésként perkált Völner Pálnak. Völner összesen 83 millió forintot fogadhatott el kenőpénzként, az indítvány pedig sorra listázta azokat a napokat, amikor ezek a kifizetések megtörténtek.

A 444 az összes felsorolt nap Völnerrel kapcsolatos dokumentációit végignyálazta. A lap olyan esetekbe futott bele, amikor a politikus például

a baloldal korrupciós botrányairól nyilatkozott, miközben három nappal korábban ő maga is elfogadhatott 2 és fél millió forint csúszópénzt.

A dátumokat és összegeket, és egyéb korrupt ügyleteket részletező ügyészségi iratról ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Völner Pál a mentelmi bizottság ülésén nem jelent meg, de nyilatkozatában azt írta, hogy az indítvány ,,meglehetősen zavaros, elnagyolt, ellentmondásos, több helyen összefüggéstelen, bizonyos részeiből az sem derül ki, hogy a Legfőbb Ügyészség milyen bűncselekmény megállapítását feltételezi”. A parlament kedden megfosztotta a mentelmi jogától.

Hétfőn egyébként a Telex a parlamentben és a képviselői irodaháznál próbálta megtudni, mit gondolnak a politikusok a Völner-ügyről, az erről szóló videónkat, itt tudja megtekinteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!