Vaddisznó tűnt fel Újlipótvárosban Szilárd napján

2021. december 14. – 09:49

Vaddisznó tűnt fel Újlipótvárosban Szilárd napján
Fotó: Bendegúz / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva


Vaddisznó kocogott végig Újlipótváros utcáin, írja a 444. A december 14-én, Szilárd napján feltűnt malacka az információk szerint először a Jászai Mari tér irányába tartott a Pozsonyi úton, majd a Radnóti Miklós utcán keresztül a Hollánon lefutott a Csanády utcába. Innen a Hegedűs Gyula utcán keresztül haladt tovább észak felé.

Az állatról egy pazar felvételt is készített egy, a videó alapján meghökkentnek nevezhető járókelő, amit ide kattintva tudnak megtekinteni.

Nemrég a Gazdagréti úton rohangáló vaddisznócsapatot videózott le egy autós. Akkor egy szakértő azt mondta, hogy a hívatlan vendégeskedés során az állatok kiborítják a kukákat, a konyhai szemetet aztán egyenletesen elterítik az utcán vagy éppen a hátsókertben.

A vaddisznótól sokan félnek, és némileg jogos is lehet ez a félelem. A malacait féltő koca, a beteg, megsebzett állat – például egy gázolás után – vagy a párzási időszakban

az udvarló kan akár rá is támadhat az emberre, szóval semmi hősködés!

A városokba szokott vaddisznók problémájáról, illetve a probléma megoldásának a nehézségeiről ebben a cikkben írtunk részletesebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!