Szanyi Tibor szúrópróbaszerűen alkoholteszteket csináltatna a parlamentben

2021. november 14. – 08:56

Másolás

Vágólapra másolva

„Ki az ittasokkal az Országházból” című közleményében közli Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója, hogy megkérte Székely Sándor országgyűlési képviselőt, nyújtson be egy olyan javaslatot, ami „megakadályozza, hogy a képviselők (vagy bárki más) ittasan végezzék munkájukat a magyar törvényhozás épületeiben”.

Szanyi szerint „most már elég sok eset volt, amikor ittasnak tűnő képviselők tartózkodtak, sőt szavaztak a plenáris, vagy bizottsági üléstermekben. Ha ezek kivizsgálására eddig nem volt akarat, vagy lehetőség, akkor most vegyük elejét! Ittasan sok mindent nem szabad csinálni, de országot vezetni különösen nem!”

Szanyi tippeket is ad, mindezt hogy lehetne megvalósítani. Szerinte a parlamenti egészségügyi szolgálat szúrópróbaszerűen csinálhatna alkoholteszteket, vagy a „gránátvetőkkel is felszerelt parlamenti őrséget néhány jó szimatú, képzett felderítő ebbel ki lehetne egészíteni”. Azt a közlemény nem írja, pontosan mi ihlette meg őket a javaslat felvetésére.

A Jobbik szerint október végén a fideszes Simonka György illuminált állapotban jelent meg a parlamentben, és az ellenzéki párt szerint el is bóbiskolt az ülésteremben. A Fidesz akkor úgy reagált a megkeresésünkre: „A képviselő nem érezte jól magát, ezt jelezte a frakcióvezetésnek, és engedélyt kapott, hogy hazamenjen”, maga Simonka pedig később úgy nyilatkozott, betegség miatt érezte rosszul magát, és szerinte ha bírálói tudnák, mivel küzd, elszégyellnék magukat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!