Németh Szilárd és Molnár Áron találkoztak a Hadik-film forgatásán, eléggé mást gondolnak a történtekről

2021. október 25. – 12:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és a Fidesz alelnöke kilátogatott a Hadik, a leghuszárabb huszár című kalandfilm forgatására, ahol odalépett hozzá Molnár Áron, a noÁr alapítója, és egy kézfogás után beszélgettek egy keveset, amiről mindkét fél a saját politikai hovatartozása szerint mesélt a Facebookon.

A Hvg.hu írta meg, hogy a Trill Zsolt főszereplésével készülő Hadik-film forgatásán találkozott a két közéleti szereplő. Az esetről először Molnár Áron számolt be egy videóban még október 21-én, amelyben elmesélte, hogy az ő szemszögéből hogyan történtek a dolgok.

„Találkoztam ma egy forgatáson Németh Szilárddal, a Fidesz alelnökével. Jó napot – kezdtem egy kézfogás után, Molnár Áron vagyok, Gvadányi Józsefet játszom ebben a filmben. Milyen érzés magába szívnia egy kis kultúrát?” Molnár szerint erre Németh Szilárd visszakérdezett:

„Miért, nem úgy nézek ki, mint akiben van?”

Mire Molnár közölte, hogy nem. Majd azt mondta a fideszes politikusnak, amit Németh Szilárd mondott a Népszabadság beszántásakor: hogy éppen ideje volt. „Pont ezt mondom én is, hogy épp itt van az ideje, hogy bedőljön a Fidesz rendszere.” Mire Németh Szilárd úgy válaszolt, hogy „vajon Gvadányi is ezt gondolta volna?”, amire Molnár azt mondta: „igen, Gvadányi gondolta volna ezt csak igazán”.

Majd azt már csak a videóban kérdezte meg Németh Szilárdtól, hogy „Szilárd! A 2022-es választási kampányotok alatt hányan leszünk nemzetbiztonsági kockázat? Hányan leszünk, akiket majd lehallgat a Pegasus?”

A találkozáson történtek máshogy csapódtak le Németh Szilárdban, aki egy vasárnapi posztban írt a forgatáson történtekről. „A forgatáson a Gvadányi Józsefet játszó Molnár Áron is elém pattant, hogy bebizonyítsa – Hadik jobbkezének szerepe és szelleme ellenében – milyen jól bebiflázta a rólam szóló baloldali szövegkönyvet is. Szerintem egy ilyen fiatal és tehetséges színésznek minden szempontból hasznosabb lenne, ha a forgatási szünetekben inkább Petőfi Gvadányi-versét vagy a falusi nótárius budai utazásáról szóló könyvecskét böngészné, s nem a gyurcsányi pártpropagandából töltekezne.”

Itt írtunk arról, hogy mozifilm készül Hadik András XVIII. századi huszárról, a főszereplő Trill Zsolt, a rendező Szikora János, a forgatókönyvíró Kis-Szabó Márk. Többek között Szabó Győző, Molnár Áron, Horváth Lili, Julia Jakubowska, Reviczky Gábor és Trokán Péter is szerepel a filmben.

Az alkotók szándéka szerint a Hadik egy sodró kalandfilm lesz, ami „a magyar történelem egyik legdicsőbb mozzanatát dolgozza fel Hadik András merész berlini portyájának és a legendás 24 darab balkezes kesztyű történetének felelevenítésével.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!