Fosómalacot posztoltak Trump nevében a még el sem indult, de már feltört közösségi portáljára

2021. október 22. – 14:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump szerdán jelentette be, hogy saját közösségi portált indít TRUTH Social néven. A közösségi háló jövőre indulna, de meghívóval már idén be lehet kerülni.

A bejelentés után pár órával az Anonymos hekkerei már fel is törték az oldalt, hogy hamis fiókokat hozzanak létre Trumpnak, Steve Bannonnak, Mike Pence volt alelnöknek és a Twitter vezérének, Jack Dorseynak is. A @donaldjtrump fiók nevében aztán egy dolgát végző állat, vagyis egy mosómedve fosómalac fotóját töltötték fel, káromkodásokkal teli levelet címeztek Dorsey-hoz, és azon értetlenkedtek, vajon hol van a Melania Trump. A posztokról készült képek később a Twitteren mentek nagyot.

Fotó: Twitter
Fotó: Twitter

Az akció a hekkercsoport szerint része a gyűlölet elleni online háborújuknak. Az Anonymous többéves szünet után lépett újra színre a szélsőjobboldal ellen.

A TRUTH Social alkalmazás szerdától volt előrendelhető az App Store-ban, de a történtek után az alkalmazás fejlesztői kénytelenek voltak letiltani az új fiókokat, sőt végül elérhetetlenné kellett tenniük az appot is. Az alkalmazás feltörésének dacára, vagy éppen annak eredményeképp Trump cégének, a Digital World Acquisitionnek részvényei csütörtökön 400 százalékkal, 52 dollárra emelkedtek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!