II. Erzsébet túl fiatalnak érzi magát ahhoz, hogy átvegye az Év Idős Személye díjat

2021. október 20. – 11:15

Másolás

Vágólapra másolva

Szokás mondani, hogy az életkor csak egy szám, és valójában mindenki olyan idős, amennyinek érzi magát. A 95 éves II. Erzsébet pont ezzel az indokkal utasította vissza, hogy az időseknek szóló Oldie magazin az év idős személyének válassza őt.

Gyles Brandreth, a díjat odaítélő zsűri elnöke levélben kérdezte meg a királynő magántitkárát, Sir Edward Youngot, hogy II. Erzsébet elfogadná-e a címet. A magazin legutóbbi számában megjelent válaszban a királynő személyi titkára, Tom Laing-Baker azt írta: „Őfelsége úgy véli, hogy mindannyian annyi évesek vagyunk, amennyinek érezzük magunkat. Ezért a királynő úgy gondolja, hogy nem felelne meg a díj kritériumának, és ebből kifolyólag nem fogadhatja el azt. Ugyanakkor reméli, hogy találnak egy nála méltóbb díjazottat.”

Az Oldie magazin 29 éve ünnepli az idősebb generációk teljesítményét. Korábban ápolók, veterán sportolók és olyan ismert személyiségek munkáját ismerték el a díjjal, mint Olivia de Havilland színész vagy éppen David Hockney festőművész. II. Erzsébet néhai férje, az idén tavasszal elhunyt Fülöp herceg 90 éves korában, 2011-ben kapta meg ezt a díjat a magazintól.

Dame Maureen Lipman, a zsűri egyik tagja javasolta II. Erzsébetet az idei díjra, indoklása szerint a brit uralkodó a világjárvány idején tanúsított vezető szerepéért érdemelné ki az elismerést. (via BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!