Légi felvételt villantott a Hír TV-ben Hadházy az idősebb Orbán hatvanpusztai majorjáról

2021. szeptember 21. – 10:56

frissítve

Légi felvételt villantott a Hír TV-ben Hadházy az idősebb Orbán hatvanpusztai majorjáról

Másolás

Vágólapra másolva

Ritka pillanat volt a Hír TV-n hétfőn: műsorba került Orbán Viktor édesapjának hatezer négyzetméteren épülő hatvanpusztai majorsága. Igaz, nem a hírtelevízió érezte úgy, hogy mindez szakmailag indokolt lenne, a képet Hadházy Ákos mutatta be a Hír TV nézőinek, amikor a fideszes Budai Gyulával vitatkozhatott – vette észre a 444.hu.

„Ha már ilyen lehetőségem van, hogy eljöhettem a hírtelevízióba, ahová nem nagyon jöhettem, akkor hadd mutassak be egy olyan képet, ami a kormánytól független sajtóban elég sokat jele volt, de a Hír TV-ben ez sajnos valahogy nem ütötte át az ingerküszöböt” – ezzel vezette fel Hadházy a Felcsút melletti Hatvanpusztán lévő épületkomplexumról készült légi felvételt.

A műsorvezető az idő rövidségére hivatkozva próbálta leállítani Hadházyt, aki azt mondta, a műsorban rendelkezésére álló idővel játszik. „Meg a tévénéző idejével” – vetette ellen a műsorvezető, de végül beletörődött abba, hogy Hadházy végigmondja azt, amit „a még mindig juhakolnak hívott” komplexumról tudni kell.

A műsorvezető megjegyezte, hogy Hadházyt korábban is hívta a csatorna, de a képviselő ragaszkodott az élő adáshoz.

A képre végül Budai Gyula is reagált. „Ha ön bejárna a parlamentbe, akkor ön elmondhatná a véleményét” – mondta a Fidesz parlamenti képviselője – egykori miniszteri biztos –, aki szerint sok parlamenti műfaj ezt lehetővé tenné. „Én nem vagyok postás, azt nem vállalom, hogy amit ön itt mutogat, azt én bárkinek közvetítsem.”

Az egykor József nádor birtokának részét adó terület a parlamentben is előkerült kedden. Az azonnali kérdések órájában a jobbikos Szilágyi György hozta fel: „hát a vagyonnyilatkozata szerint nem vagyonos, ellenben mindenki tudja, hogy ön vonzódik a luxushoz, luxusmagángépekkel jár meccsekre”, legjobb barátját, Mészáros Lőrincet pedig „a leggazdagabb magyarrá tette, de azt is mindenki tudja, ön rendelkezik a vagyon felett” – mondta a kormányfőnek. Miből telik egy „kacsalábon forgó kastély építésére Hatvanpusztán?” – kérdezte Orbántól, aki azt válaszolta: „Többedszer próbál meg provokálni, most sem sikerül.” „Harminc éve a nyilvánosság előtt élek, minden kiolvasható a vagyonnyilatkozatomból”, az üzleti élethez nincs köze, „én pedig itt maradok a parlamentben” – mondta.

Hatvanpusztáról pedig azt mondta: „Nálunk az a szokás, hogy a gyerekek nem beszélnek bele a szülők dolgaiba”, márpedig Hatvanpusztán az apja építkezik.

Hadházy Ákos Tóth Csaba ellen indul Zuglóban az ellenzéki előválasztáson, az alábbi videónkban a képviselő arról is beszélt, milyen munkát végzett ahhoz, hogy a közvélemény tudjon Hatvanpusztáról:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!