Kubatov videón demonstrálja, hogyan kell helyesen karlendíteni egy stadionban

2021. szeptember 16. – 12:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Sok tanulsággal járt a válogatott meccsünk, ahol néhány tébolyult szurkoló miatt Damoklész kardja a fejünk felett lebeg” – kezdte szinte elcsukló hangon Kubatov Gábor, a Fidesz frakcióvezetője, egyben a Fradi elnöke új, „hogyan is viselkedjünk a stadionban” videóját.

Kubatov valószínűleg arra a szeptember 2-i magyar–angol meccsre gondol, amit egyrészt a magyarok 4-0-ra elveszítettek, másrészt a mérkőzés után komoly felháborodás kísérte az angol játékosokkal rendkívül ellenséges magyar szurkolók egy részének tetteit. Az angol csapatot már a bemelegítésnél, a játékosok bemutatásánál, majd a himnusz alatt és főleg a szokásos rasszizmus elleni féltérdre ereszkedésnél erős füttykoncert kísérte.

A gólszerzőket műanyag poharakkal, majd petárdával dobálták, különösen néhány fekete játékost kóstolgattak a nézők, ráadásul Raheem Sterling egy elhunyt barátjára emlékezett volna, amikor megdobálták. Így néztek ki a magyar szurkolók az ominózus meccsen:

A magyar szurkolók – Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP
A magyar szurkolók – Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

A történteket Boris Johnson angol miniszterelnök elfogadhatatlannak tartja, a FIFA pedig azt ígérte, hogy megfelelő intézkedéseket fog tenni.

Kubatov új videójában most azt mondja, mivel ő mindig őszinte volt a Ferencváros szurkolóihoz, ezért most is megpróbál az lenni, még mielőtt csütörtök este a Fradi játszik a Leverkusen ellen.

Szerinte egyrészt a „huhogást meg az ilyen dolgokat el kell felejteni”, másrészt nemzetközi meccseken a magyar szurkolók hiába kiabálnak különféle szexista vagy rasszista kommenteket magyarul, azokat lefordítják az UEFA-ellenőrnek, azok jegyzőkönyvbe kerülnek, és utána megbüntethetik a csapatot.

Ezután Kubatov rátér a legfontosabb dologra, „amit biztosan nem lehet elkövetni” a meccseken:

nem szabad egy kézzel karlendíteni, mert bár a szándék szerinte jó, az picikét félreérthető.

A karlendítésnek neve is a Fradinál: „Szívtől az égig”, és valahogy így néz ez ki:

Fradi-szurkolók a bajnokavató ünnepségen 2019-ben – Fotó: MTI / Illyés Tibor
Fradi-szurkolók a bajnokavató ünnepségen 2019-ben – Fotó: MTI / Illyés Tibor

Meg így:

Szívtől az égig karlendítés – Fotó: MTI / Illyés Tibor
Szívtől az égig karlendítés – Fotó: MTI / Illyés Tibor

Kubatov szerint a karlendítés kitalálója, Tóni egy csupaszív, tisztességes ember egyébként, és egyszer még az UEFA-nak is megpróbálták elmagyarázni, hogy „kérem, önök ezt félreértik”, és az egész nem az, aminek tűnik – egy ismerős karlendítésnek a náci Németországból és Hitlertől.

Ezért a pártigazgató arra kérte a Fradi-szurkolókat, a karlendítést két kézzel csinálják, majd ő maga meg is mutatta, mire gondol.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!