A szokásos, kétezer forintos órájában jött Budapestre Ferenc pápa

2021. szeptember 12. – 13:59

frissítve

A szokásos, kétezer forintos órájában jött Budapestre Ferenc pápa
Évek óta egy nyolcdolláros, azaz alig több mint kétezer forint értékű órát használ Ferenc pápa – Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A már évek óta hordott, nyolc dollárt, azaz nagyjából 2400 forintot érő karórájában jött Budapestre vasárnap Ferenc pápa.

A Redditen már hét évvel ezelőtt megjelent, hogy a pápa egy egyszerű Casio MQ24-7B2 típusú órát hord, amit később az óragyártó cég is megerősített. Ez a típus a vállalat egyik legolcsóbb modellje, minimális vízállósággal, nem túl acélos műszaki színvonallal.

Elődje nem volt ilyen puritán ebből a szempontból. Benedek pápa sok drága órát kapott külföldi diplomatáktól. Egy elég drága ketyegőt viselt akkor is, amikor bejelentette, hogy lemond pápai tisztségéről, akkor egy Erhard Junghans márkájú órát viselt. János Pál pápa, Benedek elődje, (relatíve) szerényebb öltözetei hasonlítottak Ferenc ruháihoz, de órából nem szerette az olcsóbb példányokat, ugyanis egy Rolexet viselt. Igaz, nem kiemelkedően drága típust, de azért mégiscsak Rolexet.

A katolikus egyházfő repülőgépe 9 óra körült leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ahol Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, majd Erdő Péter bíboros, a magyar katolikus egyház vezetője köszöntötte. Ezt követően a pápa hosszú autókonvojjal ment a Szépművészeti Múzeumhoz, ahol találkozott a magyar államfővel és miniszterelnökkel, majd pedig egyházvezetőkkel. Orbán Viktor azt kérte tőle, hogy mentse meg a keresztény Magyarországot. A pápa magyarországi látogatását végigkövető cikkünket itt lehet elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!