Szikora Róbert Szűz Máriához fohászkodott, hogy felléphessen az Eucharisztikus Kongresszuson

2021. szeptember 9. – 16:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap tartják a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) legjobban várt eseményét: Ferenc pápa a Hősök terén fogja koncelebrálni a kongresszus zárómiséjét. Előtte több koncert is lesz a téren, Tóth Gabi mellett például Szikora Róbert is színpadra fog lépni.

Ebből az alkalomból Szikora volt a TV2 Mokka című reggeli műsorának egyik vendége csütörtökön. Az R-Go frontemberétől azt kérdezték, miként tekint az előtte álló feladatra, mire Szikora egészen messziről indított. Elmondta, hogy 2018. december 16-án, a születésnapján elment Máriaremetére, a kegytemplomba, ahol meghallgatta a misét.

„Majd a mise után a Szűzanya-szoborhoz odamentem, és azt mondtam: édesanyám, nem akarsz közbenjárni, valamit én is csinálnék ebben a kongresszusban. Ennek a napnak az estéjén csörgött a telefon, az akkori menedzserem hívott, hogy a NEK-től keresnek. (…) Mondom, hajrá. (A szervezők) azt mondták, arra gondoltak a püspök atyával, hogy maga egy olyan személyiség, aki hiteles számunkra, legyen küldött” – mondta arról Szikora, miként keresték fel, hogy legyen az esemény egyik önkéntes hírnöke.

Kiderült, hogy Szikora volt az első, akit felkértek erre a szerepre, utána még tizenegy embert választottak ki hírnöknek. Arra a kérdésre, hogy élete legfontosabb fellépésének tartja-e a mostani koncertet, Szikora nemmel válaszolt.

„Én úgy gondolom, hogy nem kell magamat nagyon előretolnom. Én itt csak egy katona vagyok. Ahogy kértem a Szűzanyától: hadd végezzek valami kis feladatocskát, hadd tegyek én is valamit az egyháznak. Mert nekem az egyház mindent megtett. Nyitva vannak a templomok, vannak papok, mi kell még? Tisztán hirdetik a hitünket” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!