Egy momentumos jelölt tréfarépája átcsusszant a Mediaworks egyik vidéki lapjának figyelmén

2021. augusztus 03. – 15:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A tréfa, a móka és a dili nem hiányzik sem a kormány, sem az ellenzék oldaláról.

A kormány például a napokban a Magyar Közlönyben megjelenő külön kormányhatározatban állapította meg, hogy Magyarországon valódi pluralizmus érvényesül a médiában.

Ezzel párhuzamosan egy momentumos politikus hirdetése azzal a trükkel tudott megjelenni a több száz kiadványt magába foglaló Mediaworks-családba tartozó Vas Népe nevű megyei lapban, hogy azt társkeresésnek álcázta.

Pleva Dániel – aki a Vas megye 3-as számú választókerületében jelölt az előválasztáson – egy Facebook-posztban mutatta meg, mit sikerült összehoznia. A lap társkereső rovatában a következő szöveggel adott fel hirdetést:

Barna hajú és szemű állatorvos keresi azt a 18 évnél idősebb, Körmend környéki magyar állampolgárt, akinek a választottja lehet. Minden momentumot szeretnék megélni veled, nekem kimondhatod a problémáidat, és segítek megoldani őket!

Donáth Anna kommentben tisztázta, ha valakinek nem esett volna le: „annyira van ma sajtószabadság Magyarországon, hogy ilyen trükközéssel kell bekerülni a megyei lapba egy ellenzéki jelöltnek.”

Pleva Dániel egyébként is nagy tréfarépa-fogyasztó, elég, ha csak elolvassuk, mi is a mottója, szlogenje:

  • Kimondani.
  • Megoldani.
  • Pleva Dani.
Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass