A mémmé vált svájci szurkoló: Nem tudom, mi történik velem

2021. június 30. – 13:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Igaza lett annak, aki arra számított, hogy Svájc meglepetést okoz az Európa-bajnokságon. A hétfői nyolcaddöntőben a szinte esélytelennek tartott svájci válogatott büntetőrúgások után kiejtette a világbajnok franciákat. A fordulatos és gólgazdag meccs több okból is emlékezetes marad:

  • 1-0-s svájci vezetésnél Ricardo Rodriguez büntetőt hibázott.
  • Karim Benzema ezután négy perc alatt két gólt lőtt, amivel megfordította az állást.
  • Paul Pogba hatalmas gólja, ami után már mindenki azt hitte, hogy eldőlt a meccs.
  • Mario Gavranović 90. perces egyenlítése.
  • Kylian Mbappé kihagyott büntetője a végén, ami a svájciak továbbjutását jelentette.
  • És egy svájci szurkoló, aki egyik napról a másikra az Eb arca lett.

A mérkőzés 89. percében, 3-2-es francia vezetésnél az adásrendező egy kétségbeesett svájci drukkert mutatott a lelátón, akinek az arcára a világ összes fájdalma kiült, miután les miatt érvénytelenítették Gavranović gólját. Egy perccel később aztán megint Gavranović került helyzetbe, Presnel Kimpembe elfektetése után pedig tökéletesen kilőtte az alsó sarkot. A gól után a szurkoló önmagából kivetkőzve, félmeztelenül üvöltött gólörömében. Az átváltozást bemutató képek mémként terjedtek el az interneten. Még London polgármestere, Sadiq Khan is megosztja a képét a Twitteren, és azt írta hozzá, hogy ő a meccs embere.

A svájci Blick a mérkőzés után, a zürichi repülőtéren megtalálta ezt a szurkolót, akit egyébként Luca Loutenbachnak hívnak, és Jura kantonban él. „Nem tudom, mi történik velem” – mondta a 28 éves Loutenbach, és nevetve hozzátette, hogy a mérkőzés óta az összes ismerőse ráírt már.

„Nem számítottam arra, hogy ennyi reakciót kapok. Én csak egy átlagos szurkoló vagyok, csak az számít, hogy Svájc a negyeddöntőben van” – mondta Loutenbach. Elmondása szerint próbál minden válogatott meccsen a helyszínen lenni, a Wales és Törökország elleni két bakui találkozó után a bukaresti nyolcaddöntő a harmadik meccs volt ezen az Eb-n, amit a helyszínen látott.

„Mindent megteszek azért, hogy ne hagyjak ki egy meccset sem, de logisztikailag szinte lehetetlen volt Bakuból Rómába eljutni, majd onnan visszautazni” – mentegetőzik Loutenbach, hogy miért hagyta ki az olaszok elleni csoportmeccset.

Amikor a két ikonikus kép között eltelt 90 másodpercről kérdezték, azt mondta: „Ezen a meccsen minden volt, ami a labdarúgást a legszebb sportággá teszi számomra. Őrületes volt. Minden svájci szurkolónak ez volt élete meccse.” A győzelem után még megivott néhány pohár sört, de nagy ünneplés nem volt, mivel a járatuk hajnali 5-kor már indult is vissza Zürichbe.

A svájci csapat legközelebb pénteken játszik az Eb-n, a szentpétervári negyeddöntőben a spanyol válogatott lesz az ellenfelük. Loutenbach nem tudja, hogy ott lesz-e a meccsen, mivel se belépője, se repülőjegye nem volt oda. „Erre a mérkőzésre még nem kaptam meghívót, de ha az emberek ki akarják fizetni a repülőjegyemet, szívesen megyek” – mondta viccelődve.

Nem sokkal később aztán a saját kezébe vette sorsát, és a Twitteren azt írta a Swiss Airnek: „Hé Swiss, hány retweet kell ahhoz, hogy pénteken Szentpétervárra repüljetek velem?”. A légitársaság válaszolt is: „Kedves Luca, lépj velünk közvetlen kapcsolatba, és valóra váltjuk az álmodat!” Ez alapján nem teljesen elképzelhetetlen, hogy pénteken ismét feltűnik a lelátón.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!