Már 60 ezernél is több ember követeli, hogy Jeff Bezos ne térjen vissza az űrutazása után a Földre

2021. június 21. – 13:33

Már 60 ezernél is több ember követeli, hogy Jeff Bezos ne térjen vissza az űrutazása után a Földre
Jeff Bezos már 2017-ben bemutatta, milyen űrkapszulában szeretne utazni – Fotó: Isaiah J. Downing / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Szinte egy teltházas Puskás Arénányi ember követeli több petícióban is azt, hogy Jeff Bezos soha többet ne térjen vissza a Földre, ha majd július végén kilövik innen, írja az Insider.

Várhatóan július 20-án lövik ki a világ leggazdagabb emberének számító Bezost, aki 1995 nyarán indította el az Amazon webáruházat, Blue Origin nevű űrkutatási cégével pedig már évek óta dédelgetik álmaikat az űrturizmus beindítására.

A New Shepard nevű rakéta első legénységének tagja lesz Jeff és testvére, Mark Bezos, valamint egy online aukció nyertese és egy meg nem nevezett negyedik ember is. Bár az űrtúra csak tizenegy percig tart majd, a tervek szerint ezzel Bezos lehet az első multimilliárdos űrmágnás az űrben, lekörözve ezzel a szintén ebben is utazó Elon Muskot vagy a Virgin Galactic tulajdonosát, Richard Bransont.

„A milliárdosoknak nem kéne létezniük… sem a földön, sem az űrben – de ha már az utóbbit választják, akkor maradjanak is ott”

– írta a „Ne engedjék vissza Jeff Bezost a Földre” című petíció kezdeményezője, akciója pedig már 40 ezernél is több aláírásnál tart a cikkünk írásakor. Hasonló céllal indult a „Petíció Jeff Bezos földi visszatérésének elutasításáért” is, ami már közel 20 ezer szignónál jár.

„Jeff Bezos valójában Lex Luthor, aki egy szupersikeres online áruház állítólagos tulajdonosának álcázza magát. Valójában azonban egy gonosz nagyúr, aki a világuralomra tör. Ezt már évek óta tudjuk”

– írja a magát a lehető legkomolyabban vevő kezdeményezés, ami szerint „ez lehet az utolsó esélyünk, mielőtt engedélyezik az 5G mikrochipeket” és a szabadkőművesek „végrehajtják a tömeges hatalomátvételt”.

Egyelőre közel 61 ezer embert mozgattak meg a Jeff Bezost száműzni kívánó petíciók, de ha beállna a tőkésfaló marxistákhoz, akkor ide kattintson, ha pedig a képregény-összeesküvéselmélet mozgatta meg a fantáziáját, akkor itt találja meg a petíciójukat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!