Puskás nevét viselő utcát avattak Szijjártóék Madridban

2021. május 26. – 18:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Magyarországon a nemzeti stadion, egy futball akadémia és közterületek egész sora viseli a nevét. A mai naptól pedig a madridi embereknek is lehetőségük lesz végigsétálni a Ferenc Puskás utcán vagy esetleg éppen ide költözni” – jelentette be szerdán hivatalos Facebook-oldalán Szijjártó Péter, miután ünnepélyes keretek között felavattak egy Puskás Ferencről elnevezett utcát Madridban.

A külügyminiszter Szöllősi Györggyel, a magyar miniszterelnök kedvenc sportújságírójával, a Puskás-ügyek nagykövetével együtt leplezte le az Aranycsapat és a Real Madrid legendás labdarúgójának nevét viselő utcatáblát a kelet-madridi Vicálvaro kerületben. „Már 15 esztendeje, hogy Öcsi bácsi a mennyei futballpályán kergeti a labdát, de még mindig ő a legismertebb magyar a világon” – írta az esemény után.

Az MTI beszámolója szerint az eseményen Emilio Butragueno, a Real Madrid nemzetközi igazgatója is részt vett, aki a helyszínen arról beszélt: Puskás egy felejthetetlen generáció tagjaként hozzájárult ahhoz, hogy a Real Madrid mítosszá nője ki magát. „Puskás Ferenc a Real Madrid történetének alapvető figurája, a Real Madrid legendáját lehetetlen lenne megérteni Puskás Ferenc nélkül. Puskás Ferenc rajta van a címerünkön, a pólónkon, az egyenruhánkon, és mindig is a szívünkben őrizzük” – mondta.

Az ünnepségen részt vett Puskás Ferenc unokája és dédunokája is, valamint Amancio Amaro, a Real Madrid egykori csatára, aki 1962-től 1966-ig játszott együtt a magyar legendával. Puskás az 1956-os forradalom leverése után került Spanyolországba, ahol 1958 és 1966 között játszott a királyi klubban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!