Szarul vagyok emiatt – Kovács Gergely az egyik meghatározó kutyapártos kritikájáról

2024. március 14. – 20:00

Másolás

Vágólapra másolva

A Kutyapárt társelnöke, Kovács Gergely videós interjút adott a Telexnek, ebben a cikkünkben a közel 42 perces beszélgetésből szöveges formában is kiemeltünk néhány idézetet.

„A pártot illetően sok embernél megállt az idő, máshogy kell gondolkodni, amikor 1 százalékon vagyunk, mint amikor 10 százalék felé tartunk” – mondta Kovács, aki szerint akkor lehet többet tenni, ha bekerülnek önkormányzatokba, és akár vezetik is azokat.

„Ugyanakkor értem, hogy rengetegen félnek, mert majdhogynem az összes ellenzéki párt ráment arra, hogy belépett valamilyen formában az ellenzéki összefogásba, ami tényleg egy mocsárnak tűnik, amiben aztán elsüllyedsz.”

Az előválasztásról azt mondja, hogy ez egy lehetőség arra, hogy legyőzzék az ellenzéket, és utána lényegében a Fidesz ellen induljanak. Viszont ha nem győz az előválasztáson, akkor valószínűleg képviselőként sem indul a kerületben, mert „én öt évig még pontosan ugyanezt csinálni, azt őszintén szólva nem feltétlenül szeretném”.

Maradt volna a hobbijánál

„Túl sok racionális dolog nem volt a fejemben, ezt be kell hogy valljam, hogy ez egy ilyen érzelmi döntés volt ez javarészt. Tényleg nem láttam, hogy akkor hogyan tovább. Akkor minek akarunk mi budapesti listát. Ha a Kutyapárt bejut a budapesti közgyűlésbe, a jelenlegi számok alapján bőven van esély rá, hogy rajtunk múlik a többség, akkor majd mit csinálunk? Majd nem működünk együtt? Vagy legyen új választás a fővárosban?” – mondta a hétvégi lemondásukról.

Ő maga egyébként nem hívott volna össze rendkívüli taggyűlést, hanem úgy volt vele, hogy „akkor foglalkozok majd a hobbimmal, ami a számítógépesjáték-készítés, és elvagyok vele. Én nem nagyon láttam, hogyan tudunk ebben a formában továbbmenni. Amellett, hogy én tényleg nem akarok semmit ezzel az ellenzékkel, de hogy még legyőzni se lehessen őket, az nekem tényleg fura volt.”

Nem lesz egyszerű pótolni

Kovácsot az elmúlt hetekben berobbanó Magyar Péterről is kérdeztük, arra is kíváncsiak voltunk, mennyire tartja őt riválisnak, illetve hogy ugyanazokra a szavazatokra hajtanak-e. „Én azok között vagyok, akik nem tudják eldönteni, hogy ez micsoda. Kicsit olyan a Magyar Péter, mintha azért egy kétéves kommunikációs képzésen átesett volna, mielőtt kikerült a színpadra. Az biztos, hogy arról más a véleményünk, hogy mi egy párt. Szerintem egy párt definíció szerint is egy tömegszervezet, aminek vannak helyi szervezetei meg tagsága, itt meg ez az egyszemélyes párt kezd feltűnni.”

„Én attól tartok, hogy Magyar Péter addig érdekes, amíg azt csinálja, amit az első héten csinált. Amikor elkezd valamilyen fajta belsősnek tűnő, bár azért sok ember által sejtett dolgokat elmesélni, az valóban érdekes. Viszont ha jól sejtjük, hogy 15-én arról fog beszélni, hogy bevezeti az eurót, és hogy csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez, és én igazából nem látom, hogy ezt hova lehet kifuttatni.”

A társelnököt két távozó kutyapártos nyilvánosan megfogalmazott kritikáiról is kérdeztük. Gráf Tamás két és fél évig volt a Kutyapárt országos hálózatfejlesztője, róla azt mondta, hogy „Tamás egy nagyon fontos ember volt a pártban, ő volt a regionális koordinátorok csúnya szóval főnöke. Rengeteg és nagyon jó munkát tett a pártba, nagyon sajnálom, hogy elmegy.”

Graf nyilatkozatára, miszerint a lemondása és annak módja miatt csalódott Kovácsban, a társelnök azt mondta, hogy „szarul vagyok emiatt, persze”. Kovács szerint Gráfot nem lesz egyszerű pótolni, de nem választási kampányban, hanem inkább az azt követő időszakban fog hiányozni.

A Kutyapárt kritikus napjairól cikket is írtunk, ezt itt olvashatják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!