Majdnem kidobtuk ezt a videót, aztán végül megnézték 340 ezren

2023. december 25. – 06:51

Másolás

Vágólapra másolva

Már a forgatás közben elkezdtük temetni ezt az anyagot Fábián Tomival, hiszen azt az egy dolgot nem tudtuk kideríteni, ami miatt mentünk: hogy mit szólnak a nyírmártonfalvaiak ahhoz, hogy pár napja az egész ország róluk beszél. Pontosabban arról az EU-s pénzből készült nyírmártonfalvai lombkoronasétányról, ami körül egyetlen fa sincs.

Két embert sikerült megszólaltatni kamerán, de a polgármester titkárságán is fennakadtunk. Kaptunk egy-két tippet helyiektől, hova forduljunk, mit nézzünk meg, de egy kivétellel abból sem lett semmi.

Persze erről az útról valamilyen formában beszámoltunk volna a Telexen, mégiscsak elmentünk, megnéztük a helyet, felmentünk a sétányra, tisztáztunk pár levegőben logó kérdést, láttuk a körülötte lévő facsemeték locsolását, meg pár helyi is szóba állt velünk, persze kamerán kívül. De ez még így sem lett volna egy elég átfogó és érzékletes egy szöveges riportban, és ahogy tanakodtunk, mégis mi a francot csináljunk, felmerült bennünk: miért nem mutatjuk be ezt az egészet az olvasóinknak? Miért ne meséljük el egy videóban?

Nyilván ha minden nap arról készítenénk anyagot, hogy hogyan nem tudtunk jó anyagot készíteni, akkor elég sokan leszoknának a Telex olvasásáról, nézéséről, hallgatásáról. De az, hogy egy ilyen sokakat érdeklő ügyben nem lehet válaszokhoz jutni, igazán figyelemre méltó volt. Az egész sztori pedig pont azt mutatja meg, hogy egy újságírónak sokszor semmilyen előjoga sincs ahhoz, hogy információt szerezzen – de néha az is fontos információ lehet, ha elmondja, hogy mit nem és miért nem tudhatott meg a nyilvánosság.

2023-at a videóinkról való személyes sztorikkal, kulisszatitkokkal, vagy akár a következmények bemutatásával zárjuk: ezeket a visszaemlékezéseket itt tudja elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!