Az év emberei: az Anyák! (mondjuk minden évben)

2023. december 24. – 06:51

Másolás

Vágólapra másolva

Mikor az év végi visszatekintős összefoglalókat írjuk, mindig azt érzem, a világon senkit nem érdekel, melyik volt Halász Júlia legkedvesebb anyaga, maximum anyámat. Neki üzenem, hogy nagyon szeretem, mindenki másnak pedig azt, hogy üljön le a saját anyukájával, és nézze meg ezt a két videót mások fantasztikus anyukáiról.

Mikor a Telexhez jöttem, az első téma, amivel elkezdtem foglalkozni, az alsózsolcai közösségi dúlaszolgálat volt. A dúlák feladata, hogy segítsék a vajúdást, és képviseljék a szülő nők érdekeit a sokszor ellenséges intézményi közeggel szemben. Alsózsolcán roma és nem roma nők közösen hozták létre a dúlaszolgálatot, hogy segítsenek maguknak, egymásnak, és példát mutassanak mindannyiunknak:

Férfiak nélkül sosem valósulhatott volna meg az a szintén anyákról szóló videóm, amiért Hégető Honorka díjat is kaptunk. Köszönet a közreműködésért Simor Daninak és Szilágyi Máténak. Íme az anyák, akik tűzön-vizen át kiállnak a politikai véleményük miatt meghurcolt tinédzser lányaik mellett:

2023-at a videóinkról való személyes sztorikkal, kulisszatitkokkal, vagy akár a következmények bemutatásával zárjuk: ezeket a visszaemlékezéseket itt tudja elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!