Hégető Honorka-díjat kapott a Telex videósa, Halász Júlia

2023. október 10. – 15:50

Hégető Honorka-díjat kapott a Telex videósa, Halász Júlia
Simor Dániel, Halász Júlia és Szilágyi Máté a Hégető Honorka-díj átadó ünnepségén – Fotó: Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Halász Júlia, a Telex videórovatának tagja Hégető Honorka-díjat kapott a Drágám, a kölykök már megint beszóltak a Fidesznek című videójáért. Az idén nyáron megjelent anyagban Pankotai Lili, Nagy Blanka és Sas Bíborka szülei szólalnak meg: azt mesélik el, hogyan élték meg, hogy a kormánymédia össztűz alá vette a gyerekeiket, miután a három lány részt vett különböző oktatási tüntetéseken. A videó készítésében a videórovat több tagja – Simor Dániel, Szilágyi Máté és Szilli Tamás is – részt vett.

A díjat a Hégető Honorka Alapítvány, az RTL és a Yettel adta át.

További díjazottak:

  • A Szabad Európa videósai nyerték el a fődíjat a Szabadon című sorozatért.
  • Földes Andrást, a HVG újságíróját több videóért, de elsősorban a gleccserek olvadásáról szóló videójáért díjazták.
  • Rédli Balázs az RTL-től egy transznemű férfi mindennapjait bemutató anyagáért.
  • A fotós díjat Lettner Kriszta kapta, aki egy olyan családról készített fotóriportot, ahol két értelmi sérült gyereket is nevelnek.
  • A Yettel különdíját az Északi Támpont egyesület kapta, akik a Völgyzugoly Alapítvány munkáját mutatták be, ahol értelmi sérült gyerekekkel foglalkoznak. A filmet Chilton Flóra rendezte."

A Hégető Honorka-díj a videós újságírók egyik legfontosabb díja, amit évente adnak át. Olyan videókkal vagy fotósorozatokkal lehetett nevezni a díjra, amelyek társadalmi problémákat – legyen az háború, infláció, oktatási vagy egészségügyi kérdések – és az azokra adott válaszokat mutatnak be. A pályázatokat idén is Mészáros Antónia, az UNICEF magyarországi ügyvezető igazgatója, valamint Horvát János és Weyer Balázs újságírók értékelték, a fotósorozatokat pedig Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus bírálta el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!