Olyan gyorsan vonultak vissza az oroszok, hogy átvizsgálhattuk a helyszínen hagyott felszereléseiket is

2022. május 12. – 19:19

Lőszerek, tankok, orosz fejadagos dobozok és lopott fotellel kiegészített őrposztok közt jártunk be felszabadított ukrán falvakat, köztük a Kijevtől alig 20 kilométerre fekvő Andrijivkát. Az óvóhelyről előmerészkedő lakók olyan háborús bűnökről beszéltek, amelyekről Bucsában hallottunk legutóbb.

Nézze meg korábbi filmünket Bucsáról, ahol bemutatjuk, miért rekedtek az oroszok a kisvárosban, és miért kezdték el öldösni a civileket.

Jártunk Borogyankában is, amelyet az orosz csapatok bombákkal és tankokkal pusztítottak el. A lakók velünk együtt csodálkoztak rá a pusztításra.

Nagyon köszönjük az espellnek a fordításokat!

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass