Zelenszkij: Megkezdődött Ukrajna belépése az Európai Unióba – Nézze magyar felirattal!

2022. április 19. – 15:51

Másolás

Vágólapra másolva

Volodomir Zelenszkij hétfő esti szokásos videóüzenetében arról beszélt, hogy ha Oroszország a jelenlegi ütemben éli fel rakétakészleteit, akkor „a szankciók mellett rendkívül nehéz lesz visszaállítani az orosz rakétaarzenált.” – és ugyanez vonatkozik más orosz fegyverekre is, repülőgépekre, helikopterekre, cirkálókra. Az ukrán elnök bejelentette, hogy Kijev megtette az első előzetes lépést az európai uniós csatlakozáshoz; kitöltötte és visszaküldte az Ursula von der Leyen bizottsági elnöktől átvett csatlakozási kérdőívet.

A beszédet magyar felirattal megnézheti a Telex YouTube-csatornáján:

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass