A kisváros, ami felrobbantotta a saját hídját, és elüldözte az orosz hadsereget

2022. március 31. – 11:37

frissítve

Vozneszenszk egy csendes kisváros Délnyugat-Ukrajna egyik atomerőműve közelében. Neve akkor lett ismert, amikor az elsők közt verték vissza az oroszokat. Elmentünk a városba, ahol találkoztunk a polgármesterrel, aki jobbnak látta, ha felrobbantják a saját hídjukat, és beszéltünk a dühös emberrel, aki puszta kézzel és a feleségével üldözött el felfegyverzett orosz katonákat.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass