Támogasd a szabad, független sajtót, támogasd a Telexet!

Legfontosabb

2020. november 23. – 18:02

frissítve

Támogasd a szabad, független sajtót, támogasd a Telexet!

Másolás

Vágólapra másolva

Amikor július 24-én a felmondóleveleinkkel a kezünkben együtt, egységben vonultunk – még az Index.hu munkatársaként – a kollégáimmal, akkor az volt a legtöbbünk fejében, hogy nem szeretnénk egy olyan cégnél dolgozni, ahol átláthatatlan érdekek, külső politikai hatások alapján próbálják befolyásolni az újságírói munkánkat.

Akkorra túl voltunk azon, hogy az Index menedzsmentje egy hosszan bonyolódó konfliktussorozat végén az ígérete és a szerkesztőség határozott tiltakozása ellenére kirúgta Dull Szabolcs főszerkesztőt.

Szinte napra pontosan négy hónappal később, november 23-án hétfőn jelentették be, hogy a kormányközeli TV2 Csoport igazgatósági elnöke, az MTVA volt vezérigazgatója, Vaszily Miklós lett hivatalosan és papíron is felerészben az Index tulajdonosa. Vaszily egyébként nemrég Mészáros Lőrinc pénzének felhasználásával indította el a Pesti TV-t kiadó médiacéget.

És ő az, aki nem sokkal Dull Szabolcs kirúgása előtt került az Index közelébe.

Amikor a kollégáimmal felmondtunk, úgy gondoltuk, hogy nem biztosított számunkra a független újságírói munka.

Aztán amikor eljöttünk, olvasói támogatásokból a volt indexesek részvételével 70 fős csapattal újságot alapítottunk, ez lett a Telex, ahol naponta több százezer olvasónak korrekten és kritikusan írjuk az újságot, ahol átláthatóan beszámolunk arról, hogy mennyi pénzünk van és mire költjük, és ahol mindenféle politikai érdekektől mentes újságot készítünk.

És amit te is támogathatsz, ha szeretnéd, hogy politikai érdekektől mentes újságból értesülj a világ történéseiről.

Támogasd a szabad független sajtót! Támogasd a Telexet!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!