Jámbor András: Márki-Zayból nem lett politikai hulla

2022. április 12. – 13:01

Másolás

Vágólapra másolva

Csak közösen van értelme az ellenzéki pártok fennmaradásának – mondta Jámbor András, a budapesti 6. számú választókerület ellenzéki győztese a 24.hu-nak adott interjúban.

Mint közölte, hat pártnak nem lehet hat országos szervezetet építeni, lehet, érdemes lenne ezt leosztani regionálisan. Két év múlva úgyis önkormányzati választások jönnek, ezek a pártok úgyis együtt fognak működni, tette hozzá.

Jámbor kifejezte: nem ért egyet azzal, hogy Márki-Zayból politikai hulla lett, mert „a magyar politikában nem tud senki látványosan megbukni. Ami az egymásra mutogatással elkezdődött, abból a folyamatból tömbösödés lehet. És Márki-Zay körül is kialakulhat valami.”

A parlamenti munkáról az ellenzéki képviselő azt mondta: Nem várja, de beül. Egyetért Hadházy Ákossal, aki szerint a parlamenti munka kiüresedett. Van azonban olyan része, ami inspirálja Jámbort, mégpedig a helyi problémák megoldása, helyi közösségek fejlesztése, megszervezése, helyi érdekek képviselete. Ambivalenciáját így juttatta kifejezésre: „a képviselő munkát várom, azt már kevéssé, hogy bizottsági üléseken ücsörögjek”. A független (baloldali, civil) politikus a Párbeszéd frakciójába készül.

Jámbor András gyűjt aláírást a VIII. kerületi Teleki téren 2022 februárjában – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Jámbor András gyűjt aláírást a VIII. kerületi Teleki téren 2022 februárjában – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

A vesztett választás fő okáról Jámbor azt mondta:

„Nem az volt a kérdés a választáson, hogy jobb oktatást akarunk-e, vagy hogy jobb egészségügyet. Hanem az, hogy akarunk-e háborút vagy sem. És ez több ember kérdése volt, mint ahány szavazója a Fidesznek van.”

Jámbor András magyar kommunikációs szakember, újságíró, a Mérce alapítója és 2019-ig főszerkesztője. 2022-től a Szikra Mozgalom, illetve az Egységben Magyarországért országgyűlési képviselője a Budapest 6. számú választókerületben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!