Nem bojkottálja az alakuló ülést az LMP, a „jelen helyzetben” ugyanis nevetségesnek tartanák a lépést

2022. április 10. – 19:19

Másolás

Vágólapra másolva

„Ha azt gondoljuk, hogy a magyar emberek akkor fogják az ellenzéket választani a Fidesz helyett, ha a parlament nyitóülésén való részvételből csinálunk politikát, akkor félő, hogy nagyon rossz irányba indulunk”

– kezdi Facebook-bejegyzésében Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja. Mint írja, pontosan jelezték a választók felé az előző ciklusban is, hogy „álláspontjuk szerint ez nem teljes körű demokrácia és az ellenzéki politizálás lehetőségei korlátozottak”.

Az LMP-s politikus posztjában azzal folytatja, nem fogják az alakuló ülést bojkottálni, mert „a jelenlegi helyzetben nevetségesnek éreznénk”. Kifejti:

„Tudtuk milyen feltételekkel lehet politizálni ellenzékből Magyarországon, de elindultunk ezen a választáson. Súlyos vereséget szenvedtünk, de ezt csak súlyosbítja, ha utólag a körülményekre próbáljuk fogni.”

Ungár arra is kitér, bojkott helyett abban látják a jövőt, ha „ott vannak és elmondják” azokat a kritikákat, amik a közéletre vonatkoznak.

A Fidesz negyedik kétharmados győzelme után ismét felmerült a kérdés, hogy érdemes-e beülniük az ellenzéki képviselőknek a parlamentbe asszisztálni a törvényhozáshoz, vagy bojkottálniuk kellene az Országgyűlést. Az ellenzéki látszatparlamentség kérdéséről és a pártok reakcióiról itt írtunk hosszan.

Hogy a Fidesz újabb győzelme után mit láttak utólag rossznak az ellenzék politikusai és hogyan élték meg a választásokat, arról ebben a videóban kérdeztünk többeket, köztük Ungár Pétert is:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!