Szarral bekent népszavazási lapot dobtak az urnába Kismaroson

2022. április 5. – 13:49

Másolás

Vágólapra másolva

A Kismaros 1. számú szavazatszámlálási bizottság lapunkhoz elküldött jegyzőkönyve alapján Kismaroson nem mindennapi meglepetés érte a bizottságot az urnabontás után: az egyik borítékban ugyanis egy szarral bekent népszavazási lapra lettek figyelmesek.

A jegyzőkönyv alapján a szavazólapok összegyűjtése közben a bizottság egy „már kívülről is gyanúsan elázott borítékot talált”, amely „kellemetlen szagot árasztott”.

„A bizottság a borítékot kinyitotta, és abban állati ürülékkel erősen beborított népszavazási szavazólapot talált. Ezen szavazólap érvényessége ezáltal nem volt megállapítható.”

A jegyzőkönyv sorait azzal zárja, hogy a bizottság végül megszavazta, hogy a szavazólapot érvénytelennek nyilvánítja, mivel az indoklás alapján a szaros papírból nem derült ki, hogy szerzője hova akarta az x-ket rakni.

Részlet a jegyzőkönyvből
Részlet a jegyzőkönyvből

A kormány által úgynevezett „gyermekvédelmi” népszavazáson egyébként a leadott szavazólapok 20 százaléka, azaz 1,5 millió szavazat volt érvénytelen, emellett 453 ezren ugyan felvették a szavazólapot, de azt nem dobták be az urnába. A népszavazás így érvénytelen lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!