Stummernek egy agresszív kismalacos vicc jutott eszébe Jakab választási nyilatkozatáról

2022. április 5. – 16:29

Másolás

Vágólapra másolva

Érdekes asszociációja támadt Stummer János jobbikos politikusnak pártelnöke véleményét hallgatva a választási vereségről.

Mint közösségi oldalán írja,

„miután Jakab Péter elmondta tegnap este az ATV-ben a saját és elnökségének véleményét a választási vereségről, most én is leírom, ami legelőször eszembe jut a nyilatkozatáról:
Agresszív kismalac biciklizik, és hatalmasat borul. Arra megy Nyuszika.
- Kismalac, elestél. Segítsek?
- Kussoljál, így szoktam leszállni.”

A kép forrása Stummer János közösségi oldala
A kép forrása Stummer János közösségi oldala

Stummer János a DK–Jobbik–Momentum–MSZP–Párbeszéd–LMP összefogás színeiben indult Békéscsabán a választásokon és a szavazatok 39 százalékát kapta, ami nem volt elég a győzelemhez a fideszes Herczeg Tamás ellen (aki 49 százalékot kapott).

A Facebook-poszt magyarázatként Stummer a hvg.hu-nak azt mondta: ahogy Jakabnak a választás éjszakáján közzétett, Márki-Zayt hibáztató videója is csak az elnök véleményét tükrözte, úgy a tévés nyilatkozat is legfeljebb az elnökségét, hiszen a választási szereplés okait más pártfórumon még nem elemezték ki.

Márpedig – hívta fel a figyelmet Stummer – „amikor a Jobbik történetének legnagyobb krízisét éli át a vártnál sokkal rosszabb választási eredmény miatt, akkor addig nincs helye a másra ujjal mutogatásnak, míg az önreflexió, az önvizsgálat meg nem történik”.

„Az eredményben mindannyiunknak megvan a maga felelőssége, a pártelnöknek is” – tette hozzá Stummer, megjegyezve: a választási eredménytől függetlenül nemsokára amúgy is tisztújítás lesz a pártban. A 2020 januárjában megválasztott Jakab és az elnökség mandátuma idén június 30-ig tart.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!