Makón húst osztanak a szavazatért, állítja a Tiszta szavazás civil szervezet

2022. április 3. – 15:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

t„A megfelelő helyre behúzott szavazatért öt adag húst adtak a disznóvágásból visszamaradt húsokból” Makón, a Csongrád-Csanád megye 4-es választókerületében, állítja a Tiszta szavazás nevű civil szervezet.

Azt írják, a Tulipán utcai és a Királyhegyesi utcai szavazókör előtt vasárnap kora reggeltől 2-3 gyanús autó órákon keresztül visszatérően megállt, kiszálltak belőle szavazni igyekvő emberek, majd a szavazás után a szavazóköröktől nem messze lévő Bethlen utca 11. címen lévő telekre szállították őket ugyanezekkel az autókkal. A szervezet szerint a helyi szavazók azt mondták, húst osztogattak szavazatért. A szervezet szerint a rendőrök is kimentek a helyszínre, de a szemtanúkat a helyi választási bizottsághoz irányították arra hivatkozva, hogy nem az ő hatáskörük intézkedni.

Olvasói fotó / Telex
Olvasói fotó / Telex

A szervezet szerint Makón zaklatták is az aktivistáinkat, kamerázták őket, fel akarták rúgni a pultjukat, miközben azt kiabálták: „mindenki szavazzon a Fideszre”. A rendőrök intézkednek az ügyben, írták.

Ez a választókerület a fideszes Lázár János és az ellenzéki Márki-Zay Péter körzete, az adatok szerint itt a legaktívabbak a választók.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!