Gulyás Gergely magabiztos Fidesz-győzelmet vár, de kétharmadra nem gondol

2022. április 3. – 20:52

Másolás

Vágólapra másolva

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter este hét után tartott rövid tájékoztatót a Fidesz–KDNP eredményváróján, ahol néhány újságírói kérdésre is válaszolt.

Gulyást a választási visszaélésekről szóló, többségében ellenzéki oldalról érkező bejelentésekről kérdezték. A miniszter szerint minden bejelentést ki kell vizsgálni, de megjegyezte, ő több ellenzéki visszaélésről hallott. „Én egy olyan ügyet látok – de ez a választások napját megelőző ügy, amely kiemelkedik az eddigi visszaélésekből –, az pedig a Bajnai Gordonhoz köthető adatkezelési botrány. Ahol nem csupán egy választási eljárási törvénysértés merül fel, hanem személyes adattal visszaélésnek a bűncselekményi tényállása is” – írta a Hvg.hu.

A Marosvásárhely mellett talált, részben elégetett szavazólapok a baloldal kampányának köszönhetőek Gulyás úgy vélte, ahhoz túl nagy szervezés nem kell, hogy valaki tíz szavazólapot elégessen.

Gulyás magabiztos Fidesz-győzelmet vár, de kétharmadra nem gondol. A miniszter a 24.hu-nak adott rövid nyilatkozatában azt mondta, hogy 100 mandátummal már lehet kormányozni, ha ennyit vagy ennél többet érnek el, akkor azt már sikerként kell értékelni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!