Dömötör Csaba: Olyan nagy botkormánymozgatásokra nem kell számítani, ha nyer a Fidesz

2022. április 3. – 20:10

Másolás

Vágólapra másolva

Dömötör Csaba, a miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára azt nyilatkozta a Telex stábjának a Fidesz eredményváróján a Bálnában, hogy bármi is legyen a végeredmény, ők azt elfogadják, egyébként pedig bízik az elvégzett munkában és a Fidesz–KDNP sikerében.

„A választás a demokrácia nagy napja, és annak örülünk, hogy a múltkorihoz hasonlóan magas részvétel lesz az előzetes számok alapján. A következő Országgyűlésnek erős lesz a felhatalmazása. Nehéz helyzetben lesz az, aki bármilyen módon megpróbálja megkérdőjelezni ennek a választásnak az eredményét” – mondta Dömötör.

Az államtitkár arról beszélt, hogy pozitív előérzete van, szerinte a kormány bebizonyította, hogy a nehézségekben és a kevésbé nehéz időszakokban is lehetett számítani az ő politikai közösségükre.

Dömötört arról is kérdeztük, hogy változhat-e a Fidesz kormányzási stílusa, ha nyer, de kétharmados többséget nem tud magának biztosítani.

„Bármilyen győzelemnek nagyon örülünk, olyan nagy botkormánymozgatásokra nem kell számítani abból a szempontból, ha valakinek számít az ország biztonsága, a családok támogatása, az adócsökkentés, a munkahelyek védelme” – mondta az államtitkár.

Amikor tudósítónk felvette, hogy a költségvetés már most nehéz helyzetben van, és a rezsicsökkentés ezermilliárdokat is felemészt, ami a következő kormányt akár megszorításokra is kényszerítheti, Dömötör tiltakozott.

„Olvasom ezeket a véleményeket, de amikor berobbant a járvány, akkor is gazdasági nehézségekre, megszorításokra számítottak, de 2021-ben hétszázalékos volt növekedés. Mi a jövőben is ilyen politikát szeretnénk folytatni. Mi azért küzdünk, hogy a rezsicsökkentés is fenntartható legyen ebben a formában, hogy a gazdaság növekedjen, és több legyen a munkahely.”

Orbán Viktor legutóbbi rádióinterjújában ellenzéki csalásokról beszélt, és emiatt is kérdeztük Dömötört, hogy elfogadják-e a végeredményt.

„Amikor a mi politikai közösségünk veszített, akkor mindig elfogadtuk a választás eredményét. De mégiscsak arról van szó, hogy több százezren kaptak olyanok telefonhívásokat, akik erre nem adtak engedélyt. Fennáll a gyanú, hogy politikai profilírozást is végeztek. Ennek megvan a menete, hogyan kell kivizsgálni az ilyen gyanút. Ha már itt van az EBESZ-delegáció, bízom abban, hogy napirendre is tűzik ezt az ügyet.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!