Zökkenőmentesen ment a szavazás az USA-ban és Kanadában

2022. április 2. – 22:59

Zökkenőmentesen ment a szavazás az USA-ban és Kanadában
Szavazás Chicagóban – Fotó: Olvasói fotó / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A külképviseleteken már magyar idő szerint szombaton délelőtt 11-kor elkezdődött a szavazás, elsőként az amerikai kontinensen adhatták le voksaikat a magyarok. Olvasóink beszámolói szerint Észak-Amerika számos szavazókörében gondtalanul és gyorsan zajlik a szavazás.

Külképviseleten szavaz? Küldjön nekünk képet és beszámolót az ugyelet@telex.hu címre, hogy hogyan halad a szavazás, és mekkora a sor! Kiemelt figyelemmel követjük a külföldi szavazás fejleményeit, a londoni szavazásról pedig a helyszínről is tudósítunk majd.

Laura nevű olvasónk helyi idő szerint délután egy órakor szavazott New Yorkban. „Amikor bementem pont senki más nem volt a teremben. Utánam már jöttek azért páran, de ők is valószínűleg gyorsan végeztek. Meglepően pozitív élmény volt!” – írta nekünk. A Washington D.C.-ben szavazó Péter hasonlókról számolt be. Azt írta, „pár perc volt az egész, nem volt sor, se semmi fennakadás”.

Anita és Dóra nevű olvasónk is Chicagóban szavazott. Előbbi arról számolt be, hogy nagyjából 15 perces volt a sor, ami kényelmes volt ahhoz képest, amit négy évvel ezelőtt Londonban tapasztalt. Mire Dóra odaért, már alig volt sor. „Nem kellett várni, kb. 20 emberrel találkoztunk” – írta nekünk. Sőt, egy Kétfarkú-plakátba is belebotlott a konzulátus előtt.

Kétfarkú-plakát a chicagói konzulátus előtt – Fotó: Olvasói fotó / Telex
Kétfarkú-plakát a chicagói konzulátus előtt – Fotó: Olvasói fotó / Telex

Több olyan olvasónk is volt, aki Houstonban szavazott. Egyikük helyi idő szerint dél körül voksolt. „Szinte semmi sorban állás nem volt, de kb. percenként érkeztek az emberek” – számolt be nekünk tapasztalatairól. Egy másik olvasónk azt írta, hogy „sor nem volt, kb. 2 percet kellett várni hogy az előttünk álló szavazzon a fülkében”.

Anna Los Angelesben szavazott. Ő azt írta „a szavazás rendben zajlik, folyamatosan jönnek az emberek, mindenféle korosztály kisbabás szülőktől idősekig”. Neki 5-6 percet kellett csak várakoznia, hogy sorra kerüljön. „Fertőtlenített toll van, maszk opcionális a helyi előírásokkal összhangban” – tette hozzá a járványhelyzet kapcsán.

Egy Torontóban élő olvasónk arról írt nekünk, hogy a legnépesebb kanadai városban „minden flottul ment, alig volt sor”. Ezenkívül kiemelte, hogy mindenféle életkorú szavazóval találkozott a helyszínen. A Montrealban szavazó Ágnes pedig azt írta, „csak páran voltunk, sorban állás nem volt. A szavazóhelyiségben nagyon szervezettek és kedvesek voltak”.

Szavazás Torontóban – Fotó: Olvasói fotó / Telex
Szavazás Torontóban – Fotó: Olvasói fotó / Telex

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!