A közmédiában háborúpárti tüntetés lett az ukránpárti tüntetésből

2022. április 02. – 16:54

Másolás

Vágólapra másolva

A közmédia és a kormányközeli médiatermékek is beszámoltak a mai Budapesten, Ukrajna mellett tartott tüntetésről. Az esemény legfontosabb történéseit itt percről-perce tudósításunkból visszanézhetik.

Az Ukrajna melletti tüntetésről a közmédia híradója úgy számolt be mint „háborúpárti tüntetés”. Az eseményre egyetlen pillanatra sem kapcsoltak oda, csak vágóképeket mutattak a Szabad sajtó útjáról, miközben ifjabb Lomnici Zoltán elemezte az eseményeket. Olyan mondatok is elhangzottak, mint a „furcsa a háborúpártiság a baloldal részéről, eltérnek a NATO és EU fősodrától”. Eközben az Origo „Háborúpárti tüntetők vonulnak utcára Budapesten” címmel számolt be a délutáni eseményről.

Fotó: Német Tamás / Telex
Fotó: Német Tamás / Telex

Lomnici arról beszélt, hogy minden baloldali politikus elkötelezte magát, hogy fegyvereket és katonákat küldenének Ukrajnába. Majd a műsorvezető azt kérdezte, hogy mennyire hiteles ez a tüntetés Márki-Zay Péter háborúval kapcsolatos kijelentései után. Erre érkezett a válasz:

Ezek a demonstrációk már korábban sem voltak hitelesek, ha valóban békét szerettek volna akkor az elején nem az orosz nagykövetség elé mentek volna, hanem az ukrán elé szolidaritást kifejezni. Ebből is látszik a szándék, hogy inkább a háborús retorikát választják és ez alkalmas lehet arra hogy a legnagyobb választasi csalás amit elkövettek, azt elfedjék.

Fotó: Német Tamás / Telex
Fotó: Német Tamás / Telex
Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom