Péntek óta nem kap áramot az ellenzék kampányfilmjeihez telepített LED-fal Debrecenben

2022. március 31. – 15:18

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek óta nem kap áramot az a LED-fal, amely hétfőtől vetítette volna a debreceni képviselőjelöltek és Márki-Zay Péter kampányfilmjeit – írta szerdán a Facebookon Mándi László, az Egységben Magyarországért képviselőjelöltjének.

A politikus bejegyzésében hosszasan részletezi a kivetítő körüli kalamajkájukat: eszerint bár már múlt pénteken jelezték az Opus Titásznak a problémát, a szakemberek szerint nem a LED-fal melletti elektronikai szekrényben, hanem az önkormányzati villamosszekrényben van a hiba.

A Momentum azonban hiába fordult a Városüzemeltetési Osztályhoz, az osztályon sem aznap, sem a munkanapnak számító szombaton sem tudtak foglalkozni a kérdéssel, amely utóbbi nap ráadásul szabadságon is voltak – írja Mándi.

Noha a képviselőjelölt szerint a Momentum hétfő óta folyamatosan egyeztet a Városüzemeltetéssel, és az ügyre ráállított DH-Szerviz Kft-vel, a LED-fal működéséhez azóta sem tudtak áramforrást biztosítani.

Április 3-án 12 órától több élő műsorban elemezzük a részvételi adatokat és követjük az eredményeket. Minden fontos helyszínen ott leszünk, a stúdióba pedig számos vendég érkezik majd hozzánk. A műsorokról további információt a Facebook-eseményben találnak.

A fal kérdése másnap a Momentum csütörtök délelőtt sajtótájékoztatóján is szóba került. Mándi László a Debreciner azon kérdésére, hogy ki a felelős, úgy felelt, nem akar vádaskodni, ám mindenesetre érdekes, hogy hat nap alatt sem sikerül megoldani az áram biztosítását. Szerinte elgondolkodtató, hogy a város vajon hasonlóképpen kezelné-e a problémát, hogy ha az egy városi ünnepségen, vagy egy augusztus 20-i rendezvényen keletkezne.

Ugyanakkor hozzátette, nem egyedi jelenségről van szó, az ellenzéknek az ország több pontján is hasonló problémával kell szembesülnie, amelyre példaként a pécsi országgyűlési képviselő, Hoppál Péter akcióját emelte ki. Mándi szerint ebben is látszik, hogy politikai ellenfeleik nem örülnek az üzeneteiket közvetítő LED-falaknak.

Jelen információik szerint egy kábelbeégés miatt nincs áram a villamosszekrényben, ám más áramforrást az illetékesek sem hosszabbítóval, sem egyéb eszközzel nem tudnak biztosítani. A kivetítő emellett speciális áramforrású, szünet nélkül kellene működnie, amelyhez aggregátort, annak környezetszennyező tulajdonságai miatt nem akarnak használni. Mándi ugyanakkor reménykedik, hogy elhárul a probléma, ám ha holnapig, azaz péntekig, sem fog működni a fal, akkor mindenképp kitalálnak valamilyen megoldást.

A sajtótájékoztatón ugyan más kérdések is szóba kerültek, mint a választások utáni esetleges megszorítások, (amely a tájékoztató eredeti apropója volt) az eseményt több tényező is megzavarta. A tájékoztató alatt előbb egy segédmotoros kerékpár hajlott el Mándi mögött, majd egy idős férfi folyamatos kommentjei zavarták a sajtó munkatársait.

A motoros és a nem működő LED-fal- Fotó: Keresztes Bence
A motoros és a nem működő LED-fal- Fotó: Keresztes Bence

A férfi rendszerint „az igazat mondjátok!”, „ez nem igaz ” kifejezéseket hangoztatta, majd az újságírói kérdések után a Gyurcsány-korszakról, valamint az „Ukrajnába küldött fegyverékről”, és az „ellenzék mögött álló erőkről” faggatta Mándit és a helyszínen tartózkodó momentumosokat, majd miután néhány percig hevesen vitatkozott velük, távozott a helyszínről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!