Iskolaigazgató buzdítja a szülőket: szavazzanak a kormány álláspontjával megegyezően a népszavazáson

2022. március 31. – 22:38

Másolás

Vágólapra másolva

Levelet küldött a miskolci Lévay József református gimnázium igazgatója a tanulók szüleinek március 31-én, amiben a népszavazáshoz és a parlamenti választáshoz ad nekik néhány jótanácsot – főleg a referendum ügyében erősen a kormányzati politikához illeszkedőt.

Ábrám Tibor igazgató a lapunkhoz több forrásból is eljutott levélben olyan „nemzetközi folyamatokról” ír, amelyek „ma már Magyarországon is megjelentek”, és amelyek „akár a szülők ellenére is másfajta szemléletet akarnak kialakítani gyermekeinkben”, mint a „felelős keresztyén élet”. Ezért arra kéri a szülőket, hogy

„vegyenek részt a népszavazáson, és támogassák azt, hogy a gyermeknevelési döntések szülői jogkörben maradjanak”.

Ez lényegében a népszavazással kapcsolatos kormányzati propagandával megegyező narratívája a témának (hogy Orbán Viktort idézzük: „arról szól majd a gyermekvédelmi népszavazás, hogy a gyermekeink nevelése, ideértve ebbe a szexuális nevelés kérdését is, kinek az irányításával, felügyelete alatt és engedélyével történjen; van-e itt a szülőknek kizárólagos joga vagy sem”).

A szülőknek írt levelében az iskolaigazgató nem feledkezik meg a parlamenti választásokkal kapcsolatos iránymutatásról sem. Azt kell mérlegelni, mondja, hogy „melyik közösség, politikai párt ideológiája mire épül. A keresztyén értékekre vagy az ateizmusra és liberalizmusra”. És ha valaki esetleg találna is kifogásolnivalót a keresztyén értékek képviseletében, az gondoljon arra, hogy „az alapvető értékrend határozza meg azt is, hogy egy közösségnek – minden hibája mellett – milyen a gazdaságpolitikája, milyen a családpolitikája valamint a nemzetpolitikája”.

Íme a teljes levél:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!