Oláh Lajos szerint zsidózó, cigányozó szórólapot rendelt róla fideszes ellenfele, aki ezért rágalmazás miatt feljelenti

2022. március 30. – 16:42

Másolás

Vágólapra másolva

Egymást vádolja Budapest 5-ös választókerületében a közös ellenzéki és a fideszes jelölt. Előbbi, Oláh Lajos szerint ellenfele rendelhetett meg őt lejárató névtelen szórólapokat, míg utóbbi, Kovács Balázs Norbert szerint az erről szóló e-mail hamisítvány, ezért feljelentést tesz rágalmazásért, írja a hvg.hu.

Oláh Lajos a Facebookon közzétett egy e-mailt, amelyet állítása szerint „egy bűnbánó fideszes aktivistától” kapott. A bemutatott levél feladója Kovács Balázs Norbert, címzettje pedig Benedek Zsolt – előbbi megegyezik a választókerület fideszes jelöltjének nevével, utóbbi pedig egy fideszes erzsébetvárosi önkormányzati képviselő nevével.

A levél szerint még tavaly december 9-én Kovács Balázs Norbert azt írta Benedek Zsoltnak egy szórólapot megrendelve: „Legyen 40000 pld, fele-fele 5 és 6 ker, kreativot tudod, üssön, kiadó nem kell rá, semmi, csak gyorsan! (zsidó, olácigány, ingatlanmilliárdos, lop tudod te)”. Oláh Lajos a hvg.hu-t emlékeztette arra, hogy nem sokkal később, januárban – ha nem is a levélben jelzett kerületekben hanem Erzsébetvárosban –, megjelentek őt lejárató, impresszum nélküli szórólapok.

A lap megkereste Kovács Balázs Norbertet is, Oláh kormánypárti ellenfelét, aki azt állította: „hogy ők csinálták-e vagy valaki felültette őket, nem tudom, de az e-mail hamisítvány, természetesen nem rendeltem meg ilyen szórólapot, nem is tennék ilyet”. Azt is mondta, rágalmazás, sőt még talán hamisítás miatt is feljelentést tesz. Megjegyezte, hogy Oláh Facebook-oldalán is közzétette cáfolatát, de a kommentjét elrejtették, csak az ismerősei láthatják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!