Ellepték a MeMo bizarr, maszkos kampánybábui a főváros és a megyeszékhelyek köztereit

2022. március 30. – 12:11

Másolás

Vágólapra másolva

Számos olvasónk jelezte, hogy Budapest és több vidéki nagyváros közterein fura, maszkos kirakati bábuk jelentek meg, amiket vélhetőleg a Megoldás Mozgalom helyezett ki.

„10-kor láttam őket, a két szélső igazi csaj, a többi kirakati bábú. Egy kisgyerek megijedt tőlük, a járókelők nézegetik, mi ez”

– írta kollégánk, aki a Lövőház utca – Fény utca sarkán ütközött bele a furcsa csoportba.

Kollégánk fotója a Lövőház utcánál
Kollégánk fotója a Lövőház utcánál

„Gattyános flashmob a Kossuth téren óránként 2000 forintos órabérért, ahogy megtudtam. Közben magnóról szól a Bella ciao, mindenféle változatban, a bömbis meg arról beszél, hogy a politika (sajnos) a pénzről szól. Volt puttyogtatós diszkós remix, meg valami bénan átírt magyar szöveg is”

– számolt be egy olvasónk.

Egy másik olvasó a Gyöngyösi utcai metróállomásnál fotózott. Mint írta, „néhány fiatal Anonymous-maszkban, a Bella Ciao kicsit bizarr feldolgozását hangszóróval hallgatva kampányol, a dzsekijük tanúsága szerint a Megoldás Mozgalom oldalán. Az egyik lány, amikor meglátott, rögtön a kapucniját is felhúzta”.

Olvasónk, Áron fotója a Kossuth térről
Olvasónk, Áron fotója a Kossuth térről

Megkerestük a Megoldás Mozgalmat, hogy mit jelent ez a fura kampány. Huszár Viktor alelnök a következőket mondta:

A Dali-maszkos bábuk és aktivisták a Nagy pénzrablás című netflixes sorozatra utalnak, mellettük táblán a felirat a kampánycsavar: „Vége a nagy pénzrablásnak”. Azért bábuk és azért maszk, mert azt szeretnék üzenni, hogy eddig bábunak nézték az embereket, és maszkot kellett viselni, de szerintük ennek a rendszernek vége, ne legyen senki tovább bábu és vegye le a maszkját, vállalja fel magát. A zenei alátámasztás (a Janicsák István által átírt, örök lázadó Bella Ciao és a Kft-s Bábu vagy) is erre akar utalni.

Huszár közölte, hogy 106 körzetben jelentek meg, összesen 400 bábuval. Elmondta azt is, igaz, hogy hostesseket is béreltek, és a jelentkezőknek óránként 2000 forintot fizetnek, ha beöltöznek a maszk-kezeslábas kampányruhába.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!