Mi a magyarok legerősebb fegyvere? – óriáskivetítőn jelent meg egy hirdetés a New York-i Times Square-en

2022. március 25. – 16:39

Másolás

Vágólapra másolva

A New York-i Times Square egyik óriáskivetítőjén látható az a hirdetés, ami a jövő héten esedékes magyarországi választásokról szól. A hirdetést egy nemrég alakult civil szervezet, az Action for Democracy készítette.

A videó az amerikaiak számára is érthető módon a golyóstollra alapozza a fő üzenetet, amit a magyar Bíró László József szabadalmaztatott 1943-ban Argentínában, és utána Biropen néven terjedt el az egész világon (a brit angolban, a franciában, az olaszban ma is gyakran nevezik biro-nak a golyóstollat).

„Segíts a magyaroknak, hogy használhassák a legerősebb fegyverüket” – szól az üzenet utalva a szavazólapra tett x-ek fontosságára. A demokrácia veszélyben van, cselekedj! – buzdítják a külföldön élő magyarokat a szavazáson való részvételre.

Az Action for Democracy vezetője Korányi Dávid, aki jelenleg Karácsony Gergely főpolgármester városdiplomáciai tanácsadója. A tanácsadó testület elnöke Kati Marton író, tagja többek között Francis Fukuyama, a Stanford Egyetem politikatudósa, Timothy Garton Ash, az Oxfordi Egyetem történészprofesszora, Timothy Snyder, a Yale Egyetem történészprofesszora, Anne Applebaum újságíró, Zeid Ra’ad Al Husszein, az ENSZ korábbi emberi jogi főbiztosa és Wesley Clark, a NATO volt európai főparancsnoka is.

A szervezet kezdeményezte a Magyar Tavasz nevű kampányt, amelynek az a célja, hogy minél több nyugati diaszpórában élő magyart ösztönözzenek szavazásra az országgyűlési választáson. Erről ebben a cikkünkben olvashat részleteket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!