A Párbeszéd szerint módszeresen, szervezetten, csoportosan, az éj leple alatt rongálják a plakátjaikat

2022. március 24. – 10:52

Másolás

Vágólapra másolva

„Stop plakátrongálás!” feliratú molinót helyezett el a Karmelitánál a miniszterelnök hivatala előtt álló fémkordonra Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, valamint Dorosz Dávid kampányfőnök és Jámbor András, mindhárman az egységes ellenzék jelöltjeként indulnak a választásokon.

A Józsefvárosban és Ferencvárosban képviselőjelöltként induló Jámbor András a miniszterelnök budai Várban lévő hivatalának épülete előtt azt mondta: egy tisztességes és tisztességtelen kampány zajlik párhuzamosan. Eddig hatszor rongálták meg plakátjaikat a választókerületében, 1500 plakátot matricáztak át, két körben levágták a plakátjait a József Attila-lakótelepen, egyszer pedig szórólapokat ragasztottak rájuk. Jámbor állítása szerint fideszes vetélytársa (Sára Botond) 1 millió forintot költött el negatív hirdetésre a közösségi médiában, és mindössze 50 ezret arra, hogy magát népszerűsítse. „Butának nézik a választókat, de az ellenzéki szavazók nem buták, ők átlátnak ezeken a galádságokon” – mondta.

Dorosz Dávid, a Párbeszéd kampányfőnöke, aki Dunakeszin indul az ellenzék jelöltjeként (Pest megye 5. számú választókerület), azt mondta: szinte mindegyik jelöltjük plakátját szervezetten, az éjszaka leple alatt rongálják csoportosan. Csak az ő választókerületében több száz plakátját rongálták meg, letépték, átmatricázták azokat, vagy lefújták festékkel. Dorosz szerint a Fideszt a félelem vezeti, a kormánypárt nem a teljesítményével kampányol, hanem gyűlöletkampánnyal próbál szavazatokat szerezni, mert tudják, hogy el fogják veszíteni a választásokat. „Orbán Viktor és Rogán Antal lenézi a választókat, azt hiszik, ilyen agresszív, putyini módszerrel lehet megnyerni a választást” – mondta Dorosz.

„Orbán Viktor az elmúlt 12 évben nem kormányzott, csak gyűlöletet keltett, uszított és pusztított” – mondta Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, aki Óbuda-Békásmegyeren indul a választásokon. Szavai szerint a Párbeszéd nem rongálja a Fidesz plakátjait, ők viszont szisztematikusan végzik ezt a munkát. Az ő plakátjaira Dávid-csillagokat rajzoltak, letépkedték, megrongálták azokat, vagy a kamupártok plakátjaival ragasztották át őket. Szabó szerint „Óbudán kamupártok nevében raknak ki olyan üzeneteket, amelyek leginkább a Fideszre jellemzőek”. Szabó azt mondta, már Varga Mihály is bejelentette, hogy a választások után durva megszorítások jönnek, és Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke is erre utalt. Szabó azt mondta: ha Márki-Zay Péter vezetésével alakul kormány, Magyarország megkaphatja az EU-tól azt a 16 ezer milliárd forintot, amivel megszorítások nélkül lehet szinten tartani az élelmiszerárakat és vissza lehet szorítani az inflációt.

A mostani kampány idején tapasztalható plakátrongálásokról, autós üldözésekről ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!