Szanyi Tibor pártja Oláh Lajosnak: Menj a faszba!

2022. március 23. – 10:59

Másolás

Vágólapra másolva

„Az Igen Szolidaritás nem állított jelöltet dr. Oláh Lajos körzetében, a Budapest 5. körzetben, ezért az ajánlásainkat nem ellenőrizte senki. Dr. Oláh Lajos tehát egy utolsó hazug tróger, politikai kalandor, felelőtlen fideszbérenc szarházi. Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom elnöksége és tagsága egyhangúlag, ukrán katonanyelven szólva üzeni dr. Oláh Lajosnak: Menj a faszba, kedves Dr. Oláh Lajos!” – így reagált közleményben a Szanyi Tibor-féle Iszomm arra, hogy pár nappal ezelőtt a DK-s Oláh az ő gyanús erzsébetvárosi-terézvárosi ajánlóíveikről írt.

Oláh az összekapaszkodott Munkáspárt-Iszommról azt állította, Budapest 5-ös választókerületében több ajánlásuk megegyezik a fideszes jelölt ajánlásaival, a nevek, adatok ugyanazok, de az aláírások mégis különböznek a két papíron. Emellett Oláh szerint az egyik leadott íven aláírásgyűjtőként ugyanaz a név szerepel a Munkáspárt-Iszomm papírján, mint a Fideszén. A közös jelöltnek egyébként nem sikerült összegyűjteni 500 ajánlást, így nem is indul a választásokon.

Az Iszomm erre a fentiek mellett még azt is mondta, Oláh „tíz nappal a választások előtt azzal kampányol, hogy egy másik, a választásokon igen, de pont az ő körzetében nem induló pártot ajnároz”.

A cikk megjelenése után Oláh a Telexnek úgy reagált Szanyiék közleményére, hogy „Szanyi Tibor nem mond igazat. Az ő íveit egyesével leellenőrizte a választási bizottságba delegált tagom. Szanyi Tibor a bíróságon válaszolhat ezekre a felvetésekre”. Oláh azt is mondta, ha Szanyi kéri, akár a sorszámok alapján megmondja neki, melyek azok az ívek, amiken az ajánlások egyeznek.

Oláh a Gődény György-féle Normális Élet Pártja és a Gattyán György által indított Megoldás Mozgalomról is hasonlókat állított. Feljelentés alapján a rendőrség kezdeményezte a Gattyán György által indított Megoldás Mozgalom ajánlóíveinek a lefoglalását a VI-VII. kerületben, mert a gyanú szerint azokon több hamis ajánlás is található. Ugyanebben a választókerületben (Budapest 5.) feljelentették a Gődény György által vezetett Normális Élet Pártját is, mert a gyanú szerint jelöltjük ajánlásai között több többszörös ajánlás volt: az ajánlóíveken ugyanaz a személy neve többször is szerepelt, az aláírások viszont eltértek. A rendőrség ezekről a Telexnek azt írta, hamis magánokirat felhasználásának gyanúja miatt nyomozást rendeltek el mindkét ügyben ismeretlen tettes ellen. Erről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!