Márki-Zay: Kikérem magamnak, mi nem ugyanúgy kezelnénk a háborút, ahogy Orbán

2022. március 22. – 20:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mi akkor is szeretünk titeket, ha nem ránk szavaztok – ez a felirat szerepelt Márki-Zay Péter háta mögött a molinón, a kolozsvári fórumán beszélgetett. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a külhoni magyarságot érintő közvélemény-kutatási, illetve korábbi választási adatokról is tud, de az ATV-ben kedd este kijelentette, számára nem ezért fontos, hogy kampánya keretein belül ellátogatott Erdélybe, ahol egyébként több városban is fórumot tart.

„Orbán Viktor egyáltalán nem kezeli jól a háborút, kikérem magamnak, hogy én ugyanazt csinálnám”

– mondta kérdésre Márki-Zay. Az ellenzéki pártok közös miniszterelnök-jelöltje Erdélyből jelentkezett be a műsorba online, hogy elmondja, félreértelmezik a szavait, amikor azt állítják, Orbán Viktor háborúellenes intézkedéseit dicsérte.

„Ugyanazt csinálnám miniszterelnökként, mint Orbán Viktor, csak én nem hazudoznék róla”

– mondta ugyanis a JelenValó legújabb videójában Márki-Zay Péter a NATO-ra, az uniós szankciókra, menekültekre célozva.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az ATV-ben az idevágó kérdésre kiemelte, hogy kikéri magának, hogy Orbánt dicsérte volna, ő sosem csinálná ugyanazt, és hosszan sorolta a magyar kormányzati döntéseket, amelyeket elítél és amelyekkel szemben az ellenzék másképpen cselekedne, ugyanakkor a szankciókat érintő, valamint a NATO-tagságot érintő kormánydöntésekkel valóban egyetért.

Márki-Zay a kormány retorikájának hazugságait sorolta, de beszélt az említett videóban elejtett másik kijelentését érintő kérdésre válaszolva arról is, több a Fidesz és az ellenzék kapcsolatát érintő korrupciós ügyről tud, de ezek feltárását meghagyná az oknyomozó újságíróknak, a maga részéről pedig abban reménykedik, hogy kormányon felszámolják a korrupciót és annak lehetőségeit.

A JelenValó interjújában egyébként Márki-Zay az elfuserált mondatairól azt mondta:

„Én néha hibázom, de nem emiatt fognak Orbánra szavazni, akik rá szavaznak.”

Hogy még miről beszélt abban az interjúban, azt pedig ebben a cikkünkben szemléztük.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!