Navracsics nem mondja el, hogyan szavaz a „gyermekvédelmi” népszavazáson

2022. március 21. – 13:03

Másolás

Vágólapra másolva

Navracsics Tibor nem árulta el, hogyan tervez szavazni a kormány gyermekvédelminek nevezett népszavazásán, amely a Medián kampány előtt készült közvélemény-kutatása szerint valószínűleg érvénytelen lesz. A volt frakcióvezetőt és minisztert, akit a Fidesz a 2022-es választásokon Tapolcán indít egyéni képviselőjelöltként, a 24.hu-nak adott interjúban azt mondta a témáról:

„Ez titkos, én se kérdezem öntől, hogy fog szavazni. És mint az látható, csak a választókerületi kampányban veszek részt, az országosban nem, sem a Fidesz országgyűlési kampányában, sem a népszavazásiban.”

Arra a kérdésre, támogatja-e azt, hogy a kormány által kezdeményezett kérdéseket népszavazásra bocsássák, szintén kitérő választ adott. Az mondta, hogy a kormánynak szíve-joga ezt tenni akkor, ha a jogszabályoknak megfelelően jár el.

Navracsis az interjúban többek között arról is beszélt, hogy

  • a saját választókerületében csak akkor nyerhet, ha nem fideszes szavazók is fognak rá voksolni;
  • a kormányoldal győzelmére számít, és bár szeretne nyerni, önmagára nem fogadna a saját körzetében;
  • szerinte a kormány jól kezeli a háborús helyzetet, és úgy látja, hogy magyarnál az olasz, a francia és a német belpolitika is elkötelezettebb volt a háború előtt Oroszország irányába.

Amikor azokról a körzetekről kérdezték, ahol a Fidesznek azért kellett új jelöltet indítania, mert korrupciós vádak merültek fel az eddigi képviselőivel (Simonka Györggyel, Boldog Istvánnal, Völner Pállal) szemben, csak annyit mondott: „Működik a jogállam.” A fideszes politikus szerint mindenhol (így a Fideszben és az ellenzékben is) vannak bűnös emberek, és nincs olyan helyzet, hogy minden bűncselekmény a felszínre kerülne.

A 24.hu Navracsiccsal készült interjúját itt lehet elolvasni. A fideszes politikus nemrég a Telex élő műsorának is vendége volt; akkor többek között arról beszélt, hogy Bayer Zsolttal szemben őt nem zavarja, hogy van Telex, szerinte minden vélemény elfér Magyarországon, és azt is elárulta, hogy eddig nem volt ideje teljes egészében megnézni az Elk*rtuk című filmet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!