Kövér László: Nem volt hibátlan a kabinet az elmúlt négy évben, de minden józan megfontolás a Fidesz mellett szól

2022. március 19. – 22:46

Kövér László: Nem volt hibátlan a kabinet az elmúlt négy évben, de minden józan megfontolás a Fidesz mellett szól
Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Fidesz választási fóruma előtt az egri Agria moziban 2022. március 19-én – Fotó: Komka Péter / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Kövér László átgondolta, és szerinte minden józan megfontolás a Fidesz mellett szól, amennyiben biztonságban és békében szeretnénk leélni a következő négy évet Magyarországon. Erről egy szombati egri kampányrendezvénye előtt beszélt az Országgyűlés elnöke az MTI tudósítása szerint.

Normális körülmények között egy választás tétje Kövér szerint az lenne, hogy értékközösségtől függően a politikai paletta különböző oldalán álló felek milyen jövőképet kínálnak a választóknak. Az alapvető irányokat azonban „jobb esetben egy demokráciában” nem szokták másként meghatározni, és 180 fokos eltéréssel irányokat kijelölni – fogalmazott a Fidesz politikusa. Ez Magyarországon 32 éve nincs így, de ha lehetett a rendszerváltozáskori ellentéteket, feszültségeket még tovább élezni, növelni, az mára sikerült – tette hozzá, majd úgy fogalmazott: ma valóban az a kérdés, hogy előre menjünk-e, vagy hátra.

Ha összevetjük, hogy 2010 előtt milyen állapotban volt az ország, és kik azok, akik akkor hazánk történelmének egyik legsúlyosabb, legmélyebb és legösszetettebb válságát okozták, valamint azt, hogy az elmúlt 12 évben mit ért el 11 millió magyar állampolgárral együtt a jelenlegi kabinet, akkor kirajzolódik, hogy

„van vesztenivalónk, és van mit megvédenünk”

– jelentette ki a Fidesz választmányi elnöke.

Minden kormányzásnál lehet jobbat elképzelni, és a jelenlegi kabinet sem gondolja, hogy hibátlan lett volna akár csak az elmúlt négy évben, azt pedig főleg nem, hogy befejezettnek tekintheti a munkát, mert minden rendben és a helyén van – folytatta a gondolatmenetet Kövér. Szó sincs szerinte erről, de 2010 előtt talán egyetlen kormánynak sem sikerült olyan eredményeket elérnie, mint amelyeket az elmúlt négy évben a Fidesz-KDNP fel tud mutatni.

A tét azonban sajnos most még ennél is nagyobb – fogalmazott, és áttért az ukrajnai háborúra.

Csak bízni és imádkozni lehet, hogy ne terjedjen át Kárpátaljára és az uniós, illetve NATO-tagországok bármelyikére, mert annak beláthatatlan következményei lennének

– mondta a Fidesz országgyűlési képviselője.

Amennyiben ezt a helyzetet komolyan vesszük, Kövér szerint április 3-án arról kell döntenünk: azokra bízzuk-e a következő négy évet, akik eddig is képesek voltak válságok egész sorát jól kezelni a gazdaságitól a világjárványon át a vörösiszap-katasztrófáig. Azokra-e, akik békés, higgadt, a magyarok biztonságára törekvő politikát ígérnek, vagy azok kezébe adjuk sorsunkat, akik össze-vissza beszélve „gyakorlatilag a háborús uszítók sorába állnak”, és nem képesek felmérni szavaik súlyát – mondta Országgyűlés elnöke.

A héten a Telex is ott volt Kövér mosonmagyaróvári kampányrendezvényén, ahol kollégánk arról szerette volna kérdezni, hogy ki vagy mi jelenti most a legnagyobb veszélyt Magyarország számára. Ehhez képest újabb leckét kaptunk újságírásból. „Nem gondolom, hogy önök jó szándékkal teszik fel a kérdéseket” – mondta kollégánknak Kövér.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!