A Fidesz-szövetséges Vajdasági Magyar Szövetség aktivistái kézbesítik a szavazólapokat Szerbiában

2022. március 17. – 16:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több vajdasági településen is a Fidesz helyi partnere, a Vajdasági Magyar Szövetség aktivistái kézbesítik az április 3-i magyarországi országgyűlési választás és országos népszavazás szavazólapjait – írja a Szabad Magyar Szó. Több olyan üzenet is érkezett hozzájuk, hogy egyes településeken az aktivisták nem kiviszik a szavazólapokat, hanem Messengeren értesítik a szavazópolgárokat, hogy fáradjanak be a helyi irodába, és ott adják le a szavazatukat.

Azt hivatalosan nem tudni, hogy miként kerültek a szavazólapok a párt aktivistáihoz, hiszen a levélszavazatok kézbesítése a szerbiai posta feladata. Ezt a Nemzeti Választási Iroda is megerősítette a vajdasági lapnak. „A Magyar Posta a szerb postaszolgáltatóval az Egyetemes Postaegyesület keretrendszere és vonatkozó szabályozásai szerint működik együtt” – fogalmaztak a levélben.

Azt is írták, hogy Szerbia több településére már múlt hét pénteken megérkeztek a küldemények. Ez azért érdekes, mert a Szabad Magyar Szó a postai alkalmazottaktól úgy tudja, hogy a helyi postákhoz nem érkezett szavazási levélcsomag.

A lap információi szerint a szabadkai Concordia Minoritas Hungarie egyesület köthetett szerződést a Szerb Postával, hogy ők kézbesítik majd a levélszavazatokat.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke egy múlt heti sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy tudomásukra jutott, hogy a posta külső segítséget kért a borítékok kézbesítéséhez, és a Concordia Minoritas Hungarie egyesületet javasolták.

A 2001-ben létrehozott CMH egyesület az alapítói jogai átkerültek a Magyar Nemzeti Tanácshoz, és a cikk szerint leginkább a Magyarországról érkező támogatások szétosztásában vállaltak szerepet az elmúlt két évtizedben. A CMH támogatói között van a Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Magyar Nemzeti Tanács, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa és a Bethlen Gábor Alap is.

A Szerb Posta egyelőre nem reagált a Szabad Magyar Szónak, hogy valóban kötöttek-e szerződést a CMH-nak.

2018-ban 36 163-an adtak le levélszavazatot Szerbiában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!