Tóth Bertalan: Orbán Viktor egész politikai tevékenysége a háborúról szól

2022. március 10. – 08:44

Másolás

Vágólapra másolva

A miniszterelnöknek lételeme a csata és a harc, Orbán Viktortól senki sem remélhet békét – jelentette ki napirend előtti felszólalásában az MSZP társelnöke. Tóth Bertalan felidézte, hogy – mint azt a HVG360 múlt héten megírta – néhány évvel azután, hogy Oroszország annektálta a Krím félszigetet, Orbán Viktor kormányfő a Belügyminisztériumban megtartott zárt körű beszélgetésen vázolta fel geopolitikai meglátásait. A titkosszolgálati és belügyi vezetők előtt a miniszterelnök arról beszélt, hogy a világban nagy átalakulások jönnek, Oroszország el fogja foglalni Ukrajnát, ami „egy nem létező ország”.

Tóth feltette a kérdést:

ha Orbán tudta, mire készül, barátja, Putyin, akkor miért nem tett semmit az elmúlt években a békéért?

Az MSZP-s politikus szerint elárulta a magyar embereket a kormányfő, amikor nem a békét, hanem az oroszokkal kötött üzleteket szolgálta, és elárulja most is, amit a jelenlegi gazdasági adatok, a szociális válság mutat. Tóth Bertalan szerint lett volna idő a béke és biztonság megteremtésére, de ehelyett Orbán 12 év alatt leépítette a jogállamot, szociális válságot idézett elő, és „putyini kormányzást” vezetett be, amellyel az agresszort szolgálta, a putyini terjeszkedést készítette elő.

A frakcióvezető szerint áprilisban ezért kell elzavarni a kormányt, és a béke, a nyugati szövetségesek, a szabadság oldalára kell állni, mert Orbán Viktor már bizonyította, hogy képtelen békét és biztonságot teremteni a magyar állampolgárok számára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!